2. Folosirea inadecvată a produselor de igienă


Multe geluri de duș sau săpunuri conţin de cele mai multe ori substanţe chimice agresive precum: ftalaţi, oxibenzoat, parabeni, triclosan. Parabenii pot duce la perturbarea funcţiei sistemului endocrin, iar în cazul bărbaţilor, s-a constatat că pot duce la reducerea numărului de spermatozoizi. În cazul săpunurilor pe care le folosim, acestea trebuie să aibă un pH neutru, în caz contrar se poate ajunge la infecţii, mâncărimi sau la dezechilibrul biochimic al florei vaginale.

 
Multe persoane consideră că simplul proces de curăţare a zonei intime e suficient pentru asigurarea unei igiene optime, însă o importanţă la fel de mare o are şi alegerea produselor corecte. Este recomandat ca acestea să conţină lactobacili din acid lactic care creează o barieră naturală împotriva agenţilor patogeni vaginali şi în acelaşi timp ajută la redobândirea sănătăţii zonei intime în urma unei infecţii şi extract de Aloe Vera ce reduce inflamaţiile, calmează pielea şi menţine elasticitatea acesteia. Atunci când vorbim de produsele de igienă intimă, este recomandat ca acestea să fie achiziţionate din farmacii.

  • Di, luni, 09.02.2015 13:18
    Din pacate e adevarat

    Majoritatea tampoanelor interne sunt din bumbac reciclat,care a fost tratat cu pesticide, si apoi albit cu solutii puternice de albire (culoarea naturala a bumbacului nu este alba). De aceea multe femei fac rani pe col de la folosirea tampoanelor interne.

  • Ela, luni, 09.02.2015 13:00
    Ce sa caute pesticidele in tampoanele intravaginale???

    OK, ati facut un articol despre sanatate, multumim, dar, iertati-mi ignoranta... ce sa caute pesticidele in tampoanele intravaginale??? De unde ati mai scos-o si pe asta, aveti vreo explicatie logica pentru aceasta afirmatie?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro