Te supără stomacul şi nu reuşeşti să scapi de durere? Află de la celebrul Dr. Oz care sunt cele mai frecvente motive al durerilor de stomac şi pe ce remedii naturale te poţi baza!
Te supără stomacul şi nu reuşeşti să scapi de durere? Află de la celebrul Dr. Oz care sunt cele mai frecvente motive al durerilor de stomac şi pe ce remedii naturale te poţi baza!
Printre factorii care pot să cauzeze durerile de stomac se numără atât fumatul, consumul de cafea şi alcool în exces, cât şi alegerile alimentare proaste care includ prăjeli, alimente foarte grase sau care cresc aciditatea din stomac şi sunt foarte greu de digerat. De asemenea, stresul poate să fie un factor declanşator al durerilor de stomac şi este esenţial să înveţi să gestionezi corect situaţiile stresante.
Un alt factor de risc pentru declanşarea afecţiunilor stomacale (de exemplu gastrita şi ulcerul) este o bacterie numită Helicobacter Pylori sau mai pe scurt Hp. Colonul iritabil, durerea cauzată de hiperaciditate sau dischinezia biliară sunt alte câteva afecţiuni care pot sa fie la baza durerile de stomac cu care te confrunţi.
Un control la medicul gastroenterolog este cel mai recomandat atunci când ai dureri supărătoare de stomac. Ca să atenuezi durerile şi să le calmezi, află care sunt cele mai eficiente metode propuse de Dr. Oz:
1. Mare grijă la alimentaţie
Dacă ai constatat că te confrunţi adesea cu stări de diaree este foarte posibil să ai intoleranţă la lactoza din lapte sau consumi prea multe fructe, avertizează Dr. Oz. Acordă atenţie alimentelor pe care le consumi pentru a observa dacă efectul este generat de unele dintre ele. Consumul de fibre din tărăţele de psyllium, cereale integrale, fructe şi legume întregi poate avea un efect calmant asupra stomacului, favorizând eliminarea alimentelor care stagnează. Dacă ai dureri de stomac, Dr. Oz recomandă să mănânci câte puţin şi des, în loc de trei mese principale cu porţii mari.
2. Ţine la îndemână capsule cu ulei de mentă
Uleiul de menţă ajută la relaxarea stomacului. Câteva capsule cu ulei de mentă pot calma crampele abdominale. De asemenea, poţi să optezi şi pentru un ceai de mentă, ghimbir sau muşeţel atunci când te doare stomacul.
3. Probioticele
Iaurturile sau laptele bătut (rezultat prin fermentare naturală) sunt bogate în probiotice, adică bacterii bune care au rolul de a reduce inflamaţiile care fac stomacul mai vulnerabil. Un alt produs care te poate ajuta este varza murată care conţine probiotice, însă să nu aibă o cantitate mare de sare.
4. Exerciţiile fizice
O alergare uşoară este cel mai bun remediu pentru situaţiile în care ai probleme cu stomacul sau constipaţia.
5. Acupunctura
Este o tehnică ce poate împiedica apariţia hiperacidităţii şi favorizează eliminarea reziduurilor toxice din colon.