Pierderi de memorie

Ți se pare că ești mai uitucă decât de obicei? Pui cheile în loc greșit și uiți unde le-ai pus? Sau ai uitat de programarea pe care o aveai la dentist? Dacă ai avut o perioadă mai stresantă, nivelul cortizolului poate să fie prea ridicat, iar acest lucru poate să afecteze calitatea somnului și, implicit, memoria. 

Tulburări de somn

Insomnia este adesea cauzată de diverse dereglări hormonale care se întâmplă în corpul tău. Depresia și anxietatea merg mână în mână cu insomnia, asfel că stările tale sunt accentuate în special atunci când se produce prea mult cortizol care itulbură somnul. De asemenea, nivelul scăzut de estrogen poate să te împiedice să adormi ușor și să ai un somn odihnitor, fără treziri nocturne frecvente. 


Acneea

Dacă ai trecut de adolescență, dar continui să ai probleme cu acneea, este foarte posibil să fie cauzată de un exces de testosteron. Acest hormon stimulează glandele sebacee și blochează porii. Atât bărbații cât și femeile pot suferi de pe urma unui nivel ridicat de testosteron în corp. 

Sensibilitate accentuată la frig sau cald

Bufeurile afectează majoritatea femeilor aflate la menopauză. Un nivel crescut de cortizol cauzează acea transpirație excesivă. De asemenea, persoanele care suferă de hipotiroidism au o sensibilitate crescută la temperaturile scăzute și simt mereu că le este foarte frig. 


Migrene

Durerile de cap au legătură cu nivelul estrogenului. Un nivel scăzut de estrogen poate să cauzeze dureri insuportabile de cap și migrene săcăitoare. Astfel că migrenele sunt foarte frecvente în cazul femeilor aflate la menopauză, când nivelul estrogenului este scăzut. 

Căderea părului

Este un simptom mult mai întânit la bărbați, pe măsură ce nivelul de testosteron se prăbușește odată cu înaintarea în vârstă. Dar, poate să apară și la femei. Hipotiroidismul poate să cauzeze căderea părului, deoarece nivelul scăzut de hormoni tiroidieni afectează părul, lăsându-l fără viață, uscat și subțire. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro