Cum să tratezi arsurile solare?


În cazul arsurilor ușoare, va trebui să aplici rapid comprese reci, schimbate frecvent, să faci băi sau dușuri reci, să aplici creme pe bază de mentol, aloe vera, eventual ținute la frigider.

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene precum ibuprofenul pot ajuta la calmarea durerii și reducerii umflăturilor picioarelor, atunci când apar ca urmare a arsurii solare. În situații severe, asociate cu dureri puternice, decolări extinse de piele, stare de rău etc. este important să te adresezi medicului.


Ideal este să eviţi orice tip de arsură solară deoarece persoanele cu piele deschisă la culoare și multe alunițe sunt mult mai predispuse la a dezvolta cancer de piele.


8 sfaturi pentru a preveni insolația și arsurile solare


Consumă multe lichide când te expui la soare și temperaturi ridicate, Amână activitățile sportive sau efortul mai intens pentru momente mai răcoroase ale zilei. Consumă apă plată și băuturi sportive îmbogățite cu electroliți Evită băuturilor alcoolice și care conțin cafeină (cafea, ceai, cola) care determină deshidratareaVestimentația aleasă va fi una lejeră și de culoare deschisă, ideal este să porţi o pălărie sau șapcă, precum și ochelari de soare. Expunerea la temperaturi ridicate trebuie făcută treptat, asociată cu dușuri răcoritoare frecvente. Foarte importantă este crema de fotoprotecție care ar trebui să aibă un factor de protecție minim 30, aplicată în cantități generoase, de câteva ori pe zi, care blochează atât razele UVB, cât și UVA. Trebuie evitată, pe cât posibil, expunerea la soare între orele 12 și 16, atunci când emisia de ultraviolete este cea mai dăunătoare pentru noi.

Material realizat de Dr. Laurențiu Vlădău, Medic Specialist Dermatologie-Venerologie, Clinica “Hebra Dermatologie”, în cadrul campaniei de informare și creștere a respectului de sine a femeilor ”Frumusetea la 40 de ani”, proiect derulat în perioada martie 2015 – februarie 2016, de Russenart Communications.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro