Pielea ta: 3 soluţii eficiente pentru tratarea cicatricilor
Sănătate · Dermato - venerologie / 04.02.2012

Cicatricile pe piele pot fi urmarea unui accident, a unei boli sau a unui act terapeutic chirurgical. Indiferent de cauză, cicatricile sunt considerate stigmate cutanate care creează un defect estetic şi uneori chiar funcţional.

Cicatricile pe piele pot fi urmarea unui accident, a unei boli sau a unui act terapeutic chirurgical. Indiferent de cauză, cicatricile sunt considerate stigmate cutanate care creează un defect estetic şi uneori chiar funcţional.

Anumite zone, cum este decolteul şi spatele sunt mai predispuse cicatricilor vicioase. Leziunile de pe faţă chiar dacă sunt mici, sunt însă greu de ascuns. Specialiştii dermatologi de la Dermastyle vă ajută să îmbunătăţiţi aspectul cicatricilor cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie. O piele perfectă se obţine prin îngrijire permanentă.


O cicatrice se formează în timp şi capătă aspectul final după 9 luni. Perioada critică apare de la două săptamâni şi durează în medie opt săptămâni, timp în care pacientul trebuie monitorizat şi ajutat să cicatrizeze normal.

Aspectul cicatricilor rămase după operaţii este foarte divers şi depinde în mare măsură de reacţia pielii la actul chirurgical, dar şi de măiestria chirurgului care operează. Astfel pot să apară cicatrici:

- hipertrofice care se ridică peste marginea tăieturii apărând în relief ca un cordon roşu, fibros

- retractile neregulate şi de volum mărit, cum sunt cele keloidiene
- cu aspect atrofic, alb pergamentos


Sfatul medicului: “În tratarea cicatricilor folosim mai multe feluri de lasere ultraperformante care regenerează şi netezesc pielea sau reduc culoarea vineţie din cicatricea activă. De asemenea, cu ajutorul toxinei botulinice putem să limităm tracţiunea din zona cicatriceală, să dăm volum unei zone sau dimpotrivă să aplatizăm şi să înmuiem cicatricea. Această abordare nechirurgicală ajută la îmbunătăţirea semnificativă a aspectului unei cicatrici
” afirmă doamna doctor Mihaela Leventer, fondator DermaStyle.

Metode de tratare a cicatricilor:


1.    Injectare cu medicaţie specifică acestei probleme – cum ar fi toxina botulinică


2.    Dermabraziune - se efectuează cu ajutorul unui instrument rotativ de viteză mare, prevăzut cu o perie sau rotiţă abrazivă. Aceasta are rolul de a îndepărta stratul superficial al pielii, procedura fiind urmată de apariţia unui nou strat şi corectarea neregularităţilor de pe suprafaţa pielii. Nu pot fi tratate cu ajutorul dermabraziunii: defectele cutanate congenitale, aluniţele, semnele din naştere şi cicatricile post-arsuri.


3.    Excizie chirurgicală cu reaşezarea corectă a straturilor pielii şi terapie laser
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro