5 reguli pentru hidratarea pielii uscate
Sănătate · Dermato - venerologie / 22.08.2012

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să-ţi simţi mâinile, faţa sau picioarele extrem de uscate? Află de la medicul primar dermatolog Ioana Chebac ce reguli trebuie să urmezi pentru o hidratare intensă a pielii uscate, sensibile.

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să-ţi simţi mâinile, faţa sau picioarele extrem de uscate? Află de la medicul primar dermatolog Ioana Chebac ce reguli trebuie să urmezi pentru o hidratare intensă a pielii uscate, sensibile.

 

Începând din copilărie şi până la vârsta adultă, uneori chiar din primele luni de viaţă, întâlnim relativ frecvent la nivelul tegumentelor o uscăciune (xerodermie) ce duce ulterior la disconfort, manifestat prin prurit (mâncărime), îngroşarea tegumentelor la nivelul palmelor, plantelor şi a altor zone (hipekeratoza); reducerea sudoraţiei, toate acestea ducând la o deshidratare accentuată şi bineînţeles, a apariţiei unor complicaţii locale şi la distanţă.


 
În sezonul rece, pielea este mult mai expusă agresiunilor. "Filmul hidrolipidic nu mai conferă aceeaşi protecţie, de aceea pielea devine mult mai sensibilă la acţiunea nociva a factorilor de mediu (frig, umezeală, vânt), dar şi la acţiunea celorlalţi factori agresori (stres, radiaţii UV, compuşi chimici). Şi aerul uscat, umiditataea scăzută cauzată de încălzitul în interior, băile sau duşurile fierbinţi constituie factori de agresiune asupra pielii. Rezultatul este deshidratarea pielii",
ne avertizează Dr. Ioana Chebac, medic primar dermatolog la Spitalul Colentina- Clinica dermatologie 2 şi Clinica Bioderma- Medical center. 

 

 

Cum îţi dai seama că ai pielea deshidratată?


Pielea devine uscată, roşie, irirtată, apar linii şi riduri fine împreună cu o senzaţie de disconfort. Până la apariţia scuamelor mai este doar un pas. Cele mai expuse sunt persoanele cu ten sensibil şi uscat, însă şi persoanele cu ten normal necesită îngrijire suplimentară, aflăm de la medicul Ioana Chebac.

 

 

5 reguli esenţiale de îngrijire


1. Pe lângă igiena zilnică ce constă în spălarea pielii cu săpunuri şi geluri nondetergente, aplicarea unei creme emoliente cu însuşiri hidratante şi restructurante reprezintă o necesitate. 

2. Nu uita de îngrijirea zonei sensibile din jurul ochilor, a buzelor şi a gâtului.

3. Hidratatează-te! Bea apă suficientă (2 litri de apă pe zi) pentru ca pielea se poate deshidrata uşor;

4. Urmează o dietă bogată în fructe, legume, ulei de peşte, vitamina E.



5. Foloseşte doar demachiante şi loţiuni speciale pentru piele uscată.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro