4 secrete pe care trebuie să le știi ca să previi infarctul miocardic. Cum știm dacă suntem predispuși la bolile de inimă?
Sănătate · Cardiologie / 05.11.2014

De la ce vârstă începi să te gândești la sănătatea ta, la riscurile stilului de viață și predispoziția de a face infarct? Majoritatea dintre noi, asociază această afecțiune cu vârstele înaintate și ajung să-și facă consultație mult prea târziu. Din ce în ce mai mulți tineri cu vârsta cuprinsă între 20-45 ajung să aibă probleme serioase de inimă.

În România, mortalitatea în urma infarctului miocardic acut este de 13% în timp ce în țările europene este de 7%. Cifrele sunt influențate în primul rând de predispoziția genetică, dar și de alți factori des întâlniți cum ar fi stresul, abuzul de băuturi acidulate, energizante, tutun, prăjeli, junk-food și nerespectarea programului de somn.

Infarctul miocardic (atacul de cord), presupune întreruperea fluxului sangvin la nivelul unei porțiuni a cordului care produce moartea celulelor miocardice. Atunci cand se întâmplă, persoana respectivă poate simți o durere bruscă în piept, însoțită cu o durere a gâtului și a brațului stâng, grețuri, vomă, transpirații, panică. Durerea dispare după 15 minute dar sunt cazuri când ea poate dura și câteva ore.


Femeile, spre deosebire de bărbați, pot să prezinte doar dispanee, slăbiciune, o stare de discomfort abdominală. Aproximativ un sfert dintre infarcte sunt fără simptome de unde și problema intervențiilor prea târzii. Infarctul miocardic poate lua prin surprindere orice persoană.

Cei mai importanți factori care contribuie la apariția bolilor de inimă sunt:

- lipsa activității fizice
- creșterea în greutate
- o alimentație bogată în lactate și grăsimi animale duc la o o creștere excesivă a colesterolului în sânge.


Grijile, pesimismul, stilul agitat de viață sunt de asemenea factori care contribuie la creșterea riscurilor de îmbolnăvire a inimii.

Statisticile plasează România pe locul 3 în Europa la capitolul deceselor cauzate de boli cardiovasculare, după Bulgaria si Ucraina. Cifrele au crescut din cauza stilului de viață neechilibrat pentru care sunt recunoscuți. Cu toate astea, cazurile sunt în creștere peste tot în lume, din ce în ce mai mulți oameni apelează la diete bogate în calorii și cu puține valori nutriționale.


Pentru a previne un eventual atac miocardic, trebuie sa fii atent la:

Dietă: trebuie să ții o dietă cât mai naturală, cu alimente neprocesate, cât mai puține mâncăruri gătite, sosuri, combinații. Scăderea aportului de grăsimi prin reducerea preparatelor din carne și a lactatelor ține sub control nivelul colesterolului.

Hidratare: creșterea numărului de lichide prin ceaiuri, ciorbe, sucuri naturale. O femeie trebuie să consume 11 pahare cu apă iar un bărbat 15 pahare. Atunci când îți e sete înseamnă că ești deja deshidratat și pot apărea migrenele, te poți simți obosit și asta pentru că organele au nevoie de apă pentru a supraviețui.


Sport: trebuie să ai o activitate fizică regulată, să mergi pe jos, să-ți introduci în program o plimbare prin parc, să ieși un pic la aer după ce mănânci nu să te așezi în fața calculatorului sau să te culci.

Fumatul: nu există varianta reducerii numărului de țigări. În această situație trebuie să renunțați definitiv la fumat.

Pe lângă aceste 4 lucruri de bază, mai este o modalitate prin care putem să reducem major riscurile de producere a infarctului: dispozitivul Vital Protect.

Vital Protect poate fi purtat la gât, în geantă sau în buzunar și are capacitatea de a scădea vâscozitatea sângelui, aducând tensiunea arterială aproape de valorile normale încă din primele secunde de folosire.

Purtat zilnic, Vital Protect îmbunătățește substanțial funcționarea sistemului cardiovascular, reducând semnificativ riscul accidentelor vasculare, implicit predispoziția de a face infarct.

Unicitatea acestui aparat constă în principiul său de funcționare, el emițând pe o frecvență de 7,83Hz, frecvența rezonantă a atmosferei Pământului pe care organismul uman funcționează în parametric optimi. Efectele purtării lui sunt:

- Dinamizează forța vitală, protejând mai mult organismul împotriva infecțiilor și virusurilor
- Fluidizează sângele
- Conduce mai repede organismul către regenerare și vindecare după traume fizice, intervenții chirurgicale, perioade îndelungate de stres, și perturbarea funcționării normale a organelor
- Creează o sferă de protecție în interiorul căreia organismul este protejat de acțiunea distructivă a radiațiilor electromagnetice și revitalizat
- Înlătură oboseala
- Crește rezistența la efort și condiții de stres
- Creează o stare generală de confort atât la nivel fizic, cât și energetic

El nu înlocuiște adoptarea unui stil de viață sănătos, dar în combinație cu celelalte principii îți poate asigura o viață lungă și sănătoasă.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro