Periajul nu elimină în totalitate problemele pe care le provoacă produsele agresive pentru dantură
- alimentele bogate în amidon
Amidonul este un component al alimentelor care ridică foarte mult concentraţia de acid din cavitatea orală. Se găseşte din belşug în pâine, produsele de patiserie, pastele făinoase, orez şi cartofi. Cu cât amidonul din aceste alimente este mai procesat, cu atât va provoca un nivel mai mare de acizi în gură. Amidonul negătit din legume nu pune în pericol smalţul dentar.
- cerealele "gata preparate" pentru micul dejun
Amestecul de zahăr şi amidon din compoziţia acestora le conferă un caracter nociv pentru smalţul dentar. Ca şi în cazul produselor de patiserie care conţin zahăr şi amidon procesat, aceste cereale sunt lipicioase şi aderă de dinţi, funcţionând ca un magnet pentru placa bacteriană.
- cafeaua, ceaiul şi vinul roşu
Dacă sunt îndulcite, aceste băuturi ridică nivelul de acizi din gură, slăbind smalţul dentar. Sorbirea lor lentă le face şi mai periculoase, deoarece determină valori ridicate ale acizilor pentru o lungă perioadă de timp. Totodată, aceste băuturi pătează dinţii.
Foto: Hepta
- alimentele bogate în amidon
Amidonul este un component al alimentelor care ridică foarte mult concentraţia de acid din cavitatea orală. Se găseşte din belşug în pâine, produsele de patiserie, pastele făinoase, orez şi cartofi. Cu cât amidonul din aceste alimente este mai procesat, cu atât va provoca un nivel mai mare de acizi în gură. Amidonul negătit din legume nu pune în pericol smalţul dentar.
- cerealele "gata preparate" pentru micul dejun
Amestecul de zahăr şi amidon din compoziţia acestora le conferă un caracter nociv pentru smalţul dentar. Ca şi în cazul produselor de patiserie care conţin zahăr şi amidon procesat, aceste cereale sunt lipicioase şi aderă de dinţi, funcţionând ca un magnet pentru placa bacteriană.
- cafeaua, ceaiul şi vinul roşu
Dacă sunt îndulcite, aceste băuturi ridică nivelul de acizi din gură, slăbind smalţul dentar. Sorbirea lor lentă le face şi mai periculoase, deoarece determină valori ridicate ale acizilor pentru o lungă perioadă de timp. Totodată, aceste băuturi pătează dinţii.
Foto: Hepta