Medicii și specialiștii au identificat mai multe măsuri simple care diminuează șansele de a răci
4. Mai puţin zahăr în alimentaţie. Mai multe cercetări ale Universităţii Loma Linda din California au arătat că atunci când o serie de voluntari au consumat 100 de grame de zahăr, celulele imunitare numite fagocite au mâncat mai puţine bacterii pentru o perioadă de până la cinci ore. Concluzia specialiştilor este că reducerea cantităţii de zahăr dă o mai mare şansă sistemului imunitar de a lupta împotriva infecţiilor.


5. Cel puţin opt ore de somn. Un somn mai scurt de şapte ore pe noapte îi face pe oameni de trei ori mai predispuşi la a contracta o răceală, comparativ cu persoanele care dorm cel puţin opt ore. Un somn defectuos sau lipsa acestuia interferează cu acţiunile unei gene responsabile cu imunitatea, numită TLR-9, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Yale din Statele Unite ale Americii.

6. Gelurile dezinfectante pentru mâini. Dacă gelurile dezinfectante nu conţin cel puţin 60% alcool, este puţin probabil să fie capabile să omoare virusurile şi bacteriile, mai ales dacă utilizatorul este şi foarte murdar pe mâini. Medicii recomandă folosirea clasicului săpun cu apă caldă.


7. Spălarea nasului cu o soluţie salină. Sarea poate reduce numărul de răceli contractate, potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii americani de la Pennsylvania State University. Soluţia salină ajută datorită faptului că previne instalarea confortabilă a agenţilor patogeni în interiorul nasului. Medicii recomandă utilizarea unei soluţii din apă fiartă şi răcită în care aţi dizolvat sare, cu care să spălaţi cavitatea nazală sau utilizarea unui spray nazal disponibil în farmacii.



Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro