De ce ai din ce în ce mai puțini prieteni pe măsură ce îmbătrânești
Psihologie · Sentimente si relatii / 25.08.2017

Ai observat că ai din ce în ce mai puțini prieteni pe măsură ce îmbătrânești? Acest lucru nu ți se întâmplă doar ție. Este o trăsătură comună. Cauza problemei este reprezentată de modul în care ți-ai făcut acești prieteni. Toată lumea își face prieteni în tinerețe și ajunge să renunțe la ei. Iată de ce!

Care este motivul pentru care ai din ce în ce mai puțini prieteni pe măsură ce îmbătrânești?


Adu-ți aminte de cei mai buni prieteni din liceu. Ce a determinat prietenia în primul rând? Și cum a început totul? Poate că ați stat în aceeași bancă în prima zi de școală, ați început să vorbiți și v-ați hotărât să deveniți prieteni. Ați început să petreceți timpul împreună în timpul pauzelor și după școală. Sau poate că mergeați împreună la antrenamente și prietenia a apărut când echipa din care făceați parte câștiga sau pierdea. Aveați o stare de spirit similară și v-ați apropiat pentru că știați cum se simte celălalt.

Ceea ce v-a apropiat și a făcut ca prietenia să reziste a fost o experiență comună. Erați împreună în aceeași situație. Vă înțelegeați unul pe altul. Te regăseai în succesul celuilalt și sufereai pentru eșecurile suferite de prietenii tăi. Dar acum, ani mai târziu, când obișnuința a dispărut, aceste legături de prietenie sunt mai slabe sau deja au dispărut. Interesele s-au diversificat, pasiunile au dispărut, iar firul comun care v-a ținut împreună s-a rupt de mult.

Te întâlnești și acum cu prietenii vechi și, inițial, puteți vorbi despre acele amintiri și vă aduceți aminte împreună de acele vremuri bune, dar de multe ori conversațiile ajung într-un punct mort. Te întrebi de ce? Această reacție se poate datora faptului că factorii comuni sunt puțini. Poate că ești manager al unei companii, care vrea să se relaxeze. Iar prietenul tău poate fi un profesor de liceu. Este normal ca prieteniile să nu mai fie de actualitate în momentul în care mergeți în direcții diferite în viață. Fiecare se maturizează în propriul mod.

Cei mai mulți dintre noi și-au pierdut mulți prieteni din copilărie, însă avem în continuare prieteni buni. S-ar putea să nu te întâlnești atât de des cu ei precum ți-ai dori și chiar să vorbești mai rar cu ei, dar știi că aceștia vor fi mereu alături de tine când ai nevoie. Iar acest lucru se datorează faptului că împărtășiți aceleași valori fundamentale, care formează baza unei prietenii profunde și durabile.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro