Te trezești în fiecare noapte la aceeași oră? Află ce spune acest lucru despre starea ta emoțională
Psihologie · Legatura minte-trup / 16.09.2021

Ora la care te trezești în noapte poate dezvălui multe despre starea ta emoțională. Află dacă acest lucru se întâmplă din cauza faptului că ești stresată, dezamăgită, nervoasă sau dintr-un alt astfel de motiv!

În zilele noastre, mulți dintre noi ne confruntăm cu probleme de somn, iar cauzele pot fi diverse. Fie se întâmplă în fiecare noapte sau aproape în fiecare noapte, unii dintre noi ne trezim de fiecare dată la aceleași ore și acest lucru poate spune multe despre starea noastră emoțională.

Deci, de ce nu putem dormi sau de ce ne trezim în timpul nopții și nu mai putem adormi la loc?


Medicina tradițională chineză spune că răspunsul la aceste întrebări depinde de orele la care o persoană se trezește de fiecare dată în timpul nopții. Pe baza acestei idei, diferite organe ale corpului stimulează emoții și stări spirituale specifice.


Somnul este foarte important și este un aspect crucial al bunăstării noastre fiziologice.

O teorie utilizată de medici pentru a explica ciclul nostru de somn este shen, care descrie gândirea, starea de conșiință și funcțiile mentale.

Organismul nostru a fost conceput pentru a urma un ritm natural. Este menit să rămână inactiv noaptea pentru a ne odihni și apoi să fim alertați și entuziasmați în timpul zilei.

Dacă apare o stare de neliniște în timpul în care ar trebui să dormim, shen-ul nostru este excesiv stimulat, provocând astfel probleme de somn.


Dacă te trezești în mod regulat la aceeași oră aproape în fiecare noapte, nu ignora semnalele corpului tău. În funcție de momentul în care te trezești din somn, organele din corpul tău încearcă să comunice cu tine.

Iată ce înseamnă când te trezești noaptea la diferite ore:

Te trezești între orele 21:00 și 22:00


Ești stresată


Stresul pare a fi ceva obișnuit în zilele noastre. Ne gândim constant la zece lucruri simultan și ne așteptăm să ne iasă perfect.

Când te pui cu capul pe pernă, gândurile îți pot aglomera mintea, lucru care te împiedică să te odihnești întreaga noapte. Probleme de muncă, dusul copiilor la școală, gătitul, mersul la sală și lista poate continua...


Este recomandat să combați acest lucru practicând meditația de noapte. Această terapie nu este doar pentru un guru, cu siguranță o poți face și tu. Meditația permite corpului tău să intre intr-o stare de pace și seninătate, ajutându-te să te relaxezi dintr-o zi stresantă.

Poți începe prin a asculta o jumătate de oră muzică calmantă înainte de culcare. Acest lucru te va ajuta să încetinești activitatea creierului în pregătirea pentru o noapte lungă de odihnă.

De asemenea, respiră lent și adânc pentru a încetini ritmul cardiac.


Te trezești între orele 23:00 și 01:00


Ești dezamăgită


Medicina tradițională chineză atribuie această perioadă vezicii biliare, care face parte din ceea ce controlează emoțiile noastre. Vezica biliară este responsabilă de pasiunea noastră pentru viață, acțiune și asertivitate.

Când vezica biliară este echilibrată, ne simțim fericiți și mulțumiți. Dar, dacă te confrunți cu lipsa chefului de viață, probleme cu luarea deciziilor, dezamăgire sau timiditate, vezica biliară nu este sincronizată.

Te trezești între orele 01:00 și 03:00


Ești nervoasă


Iubitul tău a uitat pentru a suta oară să selecteze hainele înainte de a le băga la spălat? Colegul acela enervant de la muncă a fost promovat înaintea ta? Te-a trezit cineva mult prea de dimineață pentru a-ți spune ceva total neimportant? Da, ești furioasă!

Furia este asociată cu ficatul. Când avem sentimente care rămân neexprimate, ele se acumulează în timp în ficat.

Deci, atunci când încerci să dormi toată noaptea, corpul tău îți amintește de această senzație copleșitoare în mod repetat.

Pentru a depăși această problemă, este important să îți recunoști nevoia de a-ți exprima emoțiile. Când lăsăm sentimentele să iasă la suprafață, avem capacitatea de a ne consolida relațiile, precum și de a ne elibera de energiile negative.

Să ținem în noi ceea ce simțim poate fi o povară constantă greu de suportat, care va reapărea noaptea între aceste ore.

Te trezești între orele 03:00 și 05:00


O forță superioară încearcă să îți spună ceva


Acesta este momentul în care plămânii sunt cei mai activi. În medicina tradițională chineză, plămânii sunt responsabili de mișcarea energiei prin întregul corp, precum și de asigurarea imunității. De asemenea, sunt cunoscuți pentru că semnalează stări de depresie și durere.

Dacă treci printr-un moment dificil în viața ta și nu poți să îl depășești, ai face bine să explorezi posibilitatea unei forțe superioare care încearcă să-ți vorbească.

Dacă te trezești între aceste ore, încearcă să te relaxezi, să respiri adânc și să te rogi cu privire la momentul trist prin care treci.

Te trezești între orele 05:00 și 07:00


Ai un blocaj emoțional


Când te trezești în timpul nopții între aceste ore, intestinul tău este hiperactiv.

Ca membru al unei lumi imperfecte, vei fi rănită uneori. Experiențele dificile pot duce la retragerea în interior și pierderea încrederii de sine, ca o formă de protecție pentru a nu mai fi rănită din nou.

Dacă întâmpini probleme cu deschiderea față de alte persoane sau nu poți lăsa lucrurile să treacă, este posibil să te confrunți cu un dezechilibru al intestinului gros.

Scopul de bază al intestinului este de a elimina deșeurile de care corpul nostru nu are nevoie.

Funcția fizică a acestui organ este strâns legată de cea a aspectului spiritual. Scopul emoțional al intestinului este să renunțăm la acele lucruri care nu ne servesc.


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro