Nu mai faci față stresului? Sfaturile care te ajută să te deconectezi!
Psihologie · Antistres / 08.07.2020

Stresul e deja o constantă a vieții noastre, dar sunt momente în care devine copleșitor. Alături de anxietate, stresul este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă societatea modernă în goana sa de a le avea pe toate, de a bifa toate proiectele și de a atinge toate obiectivele.

Dar, căzând în această capcană zi de zi sau an de an, vom ajunge lipsiți de energie, de motivație sau de putere. Din fericire, există practici a căror eficiență a fost demonstrată de-a lungul anilor și care te pot ajuta să te relaxezi, să scapi de stres și să duci acea viață minunată pe care o meriți. Iată despre ce e vorba!

Cum îți dai seama că suferi de stres: care sunt semnele stresului?


Știai că atunci când este stresat, organismul intră în starea „luptă sau fugi”? Această reacție e mai mult decât binevenită atunci când chiar te afli într-o sursă de pericol, dar se dovedește epuizantă dacă te confrunți zilnic cu stresul. În aceste condiții, poți ajunge să te simți epuizată, ceea ce are un impact uriaș asupra stării tale de sănătate.

Mai grav e că atunci când ești stresată au de suferit absolut toate organele corpului. Cele mai afectate sunt, conform specialiștilor, digestia, imunitatea, capacitatea mentală, iar nivelurile de energie și calitatea somnului scad în mod dramatic.

Ține cont și de faptul că organismele noastre nu au fost concepute ca să se lupte cu stresul zilnic. Avem nevoie de pauze de relaxare, de respiro, de aceea este musai să descoperim acele mijloace de detensionare și de echilibrare. În acest sens, trebuie să dezvolți anumite capacități mentale care te pot ajuta să găsești calmul și liniștea dinăuntrul tău.

Iată care sunt semnele că suferi de niveluri crescute de stres!


Semnele fizice că stresul și-a pus amprenta pe viața ta sunt următoarele: respirație scurtă, tensiune musculară, tulburări de somn, oboseală, dureri de cap, tensiune arterială, indigestie, scrâșnet de dinți, maxilar încleștat.

De partea cealaltă, semnele emoționale că stresul e pe punctul să te covârșească sunt reprezentate de: iritabilitate, anxietate, aglomerare de gânduri, depresie sau înclinație spre depresie, îngrijorare frecventă, dificultăți de concentrare, dezinteres, senzația că ești copleșită. 
Citește continuarea pe divahair.ro


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro