Cum să-ți liniștești mintea: 5 tehnici eficiente
Psihologie · Antistres / 22.04.2019

Chiar dacă ai nevoie de perseverență și hotărâre pentru a reuși trebuie să-ți protejezi echilibrul emoțional și să favorizezi calmul și relaxarea pentru a găsi noi resurse. Află cum să-ți liniștești mintea cu tehnici utile și simple.

Succesul este important, dar mai mult decât reușitele contează pacea și liniștea din suflet care îți permit să te bucuri de ceea ce ai obținut. A reuși să-ți liniștești mintea nu înseamnă să te situezi la un nivel la care nu există provocări, aspecte complicate sau muncă intensă, ci să fii în mijlocul tuturor acestor lucruri în timp ce îți calmezi inima. Deși pare simplu în plan teoretic nu este atât de ușor de pus în practică.
Din fericire suntem cu toții adaptabili, așa că este posibil să obții liniștea de care ai nevoie și să înțelegi ce înseamnă calmul care te reconfortează și te pregătește pentru noi activități. Pentru a putea atinge acest echilibru trebuie să-ți regăsești armonia interioară și să îndepărtezi lucrurile care îți fac rău.

 
Iată cum să-ți liniștești mintea indiferent de circumstanțe:

 
1. Fii mereu conștient de energia pozitivă din jurul tău

Starea de haos apare în momentul în care te lași copleșit de lucrurile care au o conotație negativă. De multe ori, însă, ne concentrăm atât de intens pe ceea ce este negativ încât uităm să privim dincolo de ele și să remarcăm lucrurile benefice. Dacă vrei să ai o minte calmă este esențial să-ți ghidezi gândurile spre partea pozitivă a oricărei experiențe. Când alegi partea bună a lucrurilor și mintea se va relaxa.

 
2. Vizualizează lucrurile care îți aduc liniștea

Chiar dacă faci tot posibilul pentru a observa atitudinile pozitive din jurul tău, tot te vei confrunta și cu energia negativă. Dacă te concentrezi asupra lucrurilor care îți aduc calmul sau asupra cuvintelor care îți inspiră liniște îți va fi mai ușor să rămâi optimist, mulțumit și liniștit. Încearcă să-ți creezi o imagine legată de lumină, iubire, relaxare, o plajă, sunetul valurilor sau al ploii și evocă această combinație în momentele dificile.

 
3. Exersează meditația și starea de mindfulness

În acest mod vei încetini viteza gândurilor și nu te vei simți epuizat din cauza combinațiilor negative care ți-ar putea acapara mintea. Fiecare gând substanțial pe care-l ai ar trebui canalizat spre ceva ce te mulțumește sau te face să zâmbești și te vei simți imediat mai calm. Dacă exersezi des meditația vei vedea că toate gândurile tale vor avea o tendință pozitivă, vei fi mai productiv și vei găsi mai rapid soluțiile pentru problemele care te preocupă.

 
4. Fii implicat în momentul prezent și conștientizează ceea ce se întâmplă

Nu lăsa viața care se desfășoară în ritm alert să te copleșească. Dacă ai foarte multe lucruri de făcut, iar gândurile fluctuează în mintea ta cu o viteză amețitoare va fi foarte greu să-ți creezi un echilibru emoțional solid. Chiar și în timpul meselor se întâmplă adesea să te gândești la ce mai ai de rezolvat sau la facturile de plătit? Este momentul să te oprești. Nu-ți supraîncărca mintea cu lucruri care te deranjează sau care te fac să te îngrijorezi constant. Mai bine trăiește pe deplin momentul prezent și concentrează-te pe ce se întâmplă chiar acum. Vei vedea că relaxarea nu este atât de greu de obținut.

 
5. Interacționează cu natura

Ia o pauză de la viața aglomerată specifică orașului. Nu-ți pierde calmul între clădirile cu multe etaje, departe de natura care te poate ajuta. Mergi în parcul cel mai apropiat în pauza de prânz sau petrece-ți weekendurile la munte ori la mare. Când te antrenezi nu merge exclusiv la sală, ci aleargă în aer liber cel puțin o dată pe săptămână. Cu cât vei petrece mai mult timp în natură, cu atât vei începe să-ți organizezi eficient prioritățile și nu vei da atenție tuturor lucrurilor minore care te pot stresa.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro