Plângi uneori? Nu-ți face griji, ești o persoană puternică
Psihologie · Autocunoastere / 03.03.2018

Plânsul reprezintă legătura noastră emoțională cu lumea. Acest simplu act este adesea văzut ca o slăbiciune, însă demonstrează cât de puternici suntem.

Ne permite să sărbătorim lucrurile fericite și ne ajută să trecem peste lucrurile negative din viața noastră. Iată de ce este bine să plângi uneori!

Îți faci griji că plângi uneori? Iată cum te ajută plânsul!

1. Lacrimile te ajută să treci mai departe


Atunci când pretinzi că totul este bine, deși nu este, nu te ajută cu nimic și ajungi la o mulțime de emoții adunate în interiorul tău. O sesiune de plâns reprezintă o modalitate excelentă de a te elibera. Păstrarea bagajelor emoționale îți poate afecta sănătatea mintală, așa că descarcă-te și plângi!

2. Lacrimile au nenumărate beneficii pentru sănătate


Plânsul eliberează toxine și ucide bacterii. Este mecanismul natural de apărare al corpului nostru împotriva tuturor germenilor care se găsesc în locurile publice comune. Corpul nostru este conceput pentru a ne proteja și va lua toate măsurile necesare pentru a preveni intrarea bacteriilor. De asemenea, încearcă să înlăture și elementele străine, așa că adu-ți aminte data viitoare când încerci să oprești lacrimile.

3. Lacrimile ajută la eliberarea nivelului înalt de stres


Se crede că plânsul eliberează hormoni de stres sau toxine din organism. Plânsul este o funcție a sistemului nervos parasimpatic, care este responsabil pentru relaxare. Când plângi, probabil că eliberezi stresul, pe măsură ce corpul începe să se relaxeze. De aceea te simți atât de bine după ce plângi.

4. Lacrimile ajută atunci când pierzi pe cineva


Atunci când pierzi pe cineva sau ceva important, este tragic. Ai parte de emoții care pot fi eliberate doar prin lacrimi și o îmbrățișare călduroasă de la familie și prieteni. De multe ori ne abținem de la plâns pentru a-i proteja pe ceilalți, dar nu este cea mai bună abordare pentru noi. Nu te preface că ești mai puternică decât ceilalți, doar pentru a-i face pe aceștia să se simtă bine. În schimb, concentrează-te asupra a ceea ce ai nevoie pentru a trece prin acel moment. Plânsul poate fi liniștitor, iar lacrimile tale devin cel mai bun prieten pe măsură ce treci prin momentele dificile.

5. Lacrimile sunt un semn al puterii


Este nevoie de putere pentru a-ți arăta vulnerabilitatea. Deci nu te îngrijora cu privire la ce gândesc alții și plângi dacă asta simți că vrei să faci. Lacrimile sunt mesagerii durerii copleșitoare, ai conștiinței profunde și ai iubirii inexplicabile.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro