Cum îți vorbește subconștientul atunci când visezi

Autocunoastere / 05.05.2018

Dacă ai fost vreodată nesigur după ce ai avut un vis, nu îți face griji. Urmezi o tradiție a confuziei de 4.000 de ani. De-a lungul timpului, omenirea a ajuns să înțeleagă ce face mintea în stare adormită. Există mai multe teorii cu privire la cum îți vorbește subconștientul atunci când visezi. Iată câteva dintre acestea!

Modalități prin care îți vorbește subconștientul atunci când visezi


1. Visele sunt profeții pragmatice


Cea mai scurtă definiție a unui vis este cea de joc imaginativ, adesea fiind unul orientat spre viitor. Aristotel a argumentat că, în timpul somnului, atunci când suntem detașați de problemele vieții, impresiile subtile sunt capabile să ne ofere o imagine mai bună a viitorului. Destul de interesant, această definiție se potrivește destul de bine cu un domeniu care a apărut cu 2000 de ani mai târziu: psihologia evoluționistă. Aceasta spune că, din moment ce lumea este plină de amenințări potențiale, mintea ta le vizualizează în timpul somnului, pentru a te alerta în viața reală, chiar dacă îți amintești visul sau nu.


O altă definiție este cea conform căreia visul ajută oamenii să se pregătească. Facem asta tot timpul când suntem treji. Avem o capacitate de gândire - de exemplu, iarna este frig, așa că ar fi bine să depozităm mâncare. Lucrurile pe care le facem depind uneori de capacitatea de a anticipa viitorul. Mintea și creierul reprezintă un sistem care funcționează 24/7, iar aceeași gândire care te ajută să te pregătești pentru viitor este activă și în timpul somnului.

2.Visele îți spun ce să faci


În secolul al XVII-lea, René Descartes și-a schimbat viața în urma unei serii de vise pe care le-a avut într-o seară de noiembrie. Aceste vise l-au determinat să își dea seama că problemele spațiale ar putea deveni algebrice, cristalizând astfel o viziune asupra lumii naturale scrisă prin legi matematice. Astfel, Descartes și-a schimbat viața și chiar și percepția științifică asupra realității. Chiar și Freud a fost îndemnat să scrie "The Interpretation of Dreams" (Interpretarea Viselor), după ce a avut un vis important în noaptea de dinaintea înmormântării tatăului său, în octombrie 1896, când a visat mesajul "Ți se cere să închizi ochii". Abraham Lincoln a fost un visător activ, de asemenea. Acesta spunea că avea vise cu o seară înainte de orice eveniment important din război. Acesta și-a rugat soția să ascundă pistoalele băieților săi după ce a avut un vis urât și a visat și o înmormântare la Casa Albă cu doar câteva zile înainte de asasinarea sa.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro