Comportamentul distructiv care îți erodează încrederea și îți distruge relațiile
Psihologie · Autocunoastere / 08.10.2022

Te-ai simțit vreodată ca și cum indiferent de cât de mult ai studia sau te-ai pregăti într-un anumit domeniu nu ești niciodată mulțumită de nivelul tău?

Ai avut vreodata experienta unui esec dintr-o cauza cat se poate de banala, desi muncisesi foarte mult pentru a-ti atinge scopul respectiv? Ai stari constante de anxietate si stres cand vine vorba de lucrurile importante pe care le ai de facut, stari care nu fac decat sa acumuleze frustrare, furie si enorm de multa critica de sine? Toate acestea sunt semne de auto-sabotare.

Auto-sabotarea iti erodeaza destul de rapid increderea in tine si chiar stima de sine si iti afecteaza relatiile cu cei din jur. De fiecare data cand incerci ceva si nu reusesti nu faci decat sa iti dovedesti ca nu esti in stare, iar asta nu face decat sa te opreasca din a mai incerca pe viitor.


Sabotajul este actul de a distruge sau submina ceva, adesea intr-o maniera ascunsa. De obicei presupune implicarea directa si deliberata din partea sabotorului – de aceea cuvantul este cel mai frecvent folosit in legatura cu domeniul spionajul sau in acele situatiile de afaceri in care un insider provoaca daune.

Termenul de „autosabotare” este folosit atunci cand acest comportament distructiv este indreptat catre tine insati


La inceput, s-ar putea sa nu observi ca o faci. Dar atunci cand obiceiurile negative iti submineaza in mod constant eforturile si te impiedica sa iti traiesti viata, ele pot fi considerate o forma de abuz si auto-vatamare psihologica.
Citește continuarea pe andreearaicu.ro
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro