Totul despre alăptarea la sânii cu silicoane
Alăptarea la sânii cu silicoane este influențată de tipurile de implanturi, locul prin care acestea au fost introduse și modul prin care a fost realizată intervenția chirurgicală
Iar pe lângă acești factori, probabil că noile mămici se întreabă dacă substanțele chimice din implanturile mamare se vor amesteca împreună cu laptele matern. Anumite implanturi sunt umplute cu apă salină, în acest caz neexistând nicio problemă dacă apa sărată se combină cu laptele mamar. Iar alte implanturi mamare conțin o substanță chimică numită silicon. Dacă ai implanturi cu silicon, este recomandat să vorbești cu medicul tău despre posibilitățile de alăptare.
Ce probleme pot apărea dacă vrei să alăptezi și ai implanturi?
Nervii, ductele și glandele mamare pot fi deteriorați în timpul intervenției chirurgicale de implantare a silicoanelor. Nervii afectați pot reduce sensibilitatea în zona mameloanelor. Ductele (conductele de lapte) afectate pot avea ca rezultat reducerea cantității de lapte mamar. Implanturile pot strivi ductele, bloca fluxul laptelului matern și provoca inflamația sânilor.
Tipurile de intervenții chirurgicale pentru sânii cu silicoane
Tipul de incizie făcută în timpul intervenției chirurgicale poate afecta alăptarea. O incizie făcută în jurul sau pe areolă (cercul întunecat din jurul mamelonului) poate deteriora nervii. Inciziile pot fi făcute, în schimb, sub sâni, în axilă sau în buric. Aceste tipuri de incizii sunt mai puțin periculoase pentru conductele de lapte, glande sau nervi.
Zona în care sunt plasate implanturile poate afecta, de asemenea, capacitatea de a alăpta. Implanturile mamare pot fi puse între țesutul mamar și mușchiul pieptului. Acestea pot fi plasate și sub mușchiul pieptului, pentru a preveni deteriorarea conductelor de lapte și nervilor. Implanturile care sunt introduse sub mușchiul pieptului nu vor provoca niciodată combinarea siliconului cu laptele matern. Inciziile pot fi făcute prin țesutul gras de sub țesutul mamar pentru a pune implanturile. Această metodă este cea mai sigură pentru țesutul mamar.
Ce poți face pentru a crește producția de lapte la sânii cu silicoane?
Dacă producția de lapte mamar a fost afectată din cauza silicoanelor, folosește o pompă de sân după fiecare hrănire a copilului, pentru a stimula sânii să producă mai mult lapte. Masajul sânilor poate, de asemenea, poate să stimuleze sânii și să crească volumul de lapte matern.
Dacă te gândești să-ți pui implanturi, dar vrei să fii 100% sigură că vei putea să alăptezi, poți amâna intervenția chirurgicală până când îl înțarci pe cel mic. Iar sânii femeilor oricum se schimbă atunci când sunt însărcinate și când alăptează.