Sfaturi proaste date de părinți copiilor
Majoritatea părinților își doresc ca succesul să facă parte din viața copiilor lor, așa că îi învață lucruri care consideră că îi vor ajuta. Iată câteva sfaturi proaste date de părinți copiilor, cu toate că la bază stă o intenție bună! În plus, află ce le poți spune celor mici în schimb!
Ce sfaturi proaste dau părinții copiilor?
1. Concentrează-te pe viitor
Părinții ar trebui să le spună copiilor să trăiască în prezent, nu să se concentreze pe viitor. Este greu să stai concentrat tot timpul. Cercetările au demonstrat că mintea umană tinde să rătăcească aproximativ 50% din timpul în care suntem treji. Iar atunci când mintea umană rătăcește, putem începe să ne gândim la trecut sau să ne îngrijorăm cu privire la viitor, ducând la apariția unor emoții negative, cum ar fi furia, regretul și stresul. O minte care încearcă în mod constant să se concentreze la viitor, de la notele bune la mersul la facultate, va fi predispusă la un nivel mai mare de anxietate și teamă. Copiii se descurcă mai bine și se simt mai fericiți dacă învață cum să trăiască în prezent. Fericirea te ajută să fii cu 12% mai productiv conform studiilor.
2. Stresul este inevitabil, învață să te autodepășești
Părinții ar trebui să îi învețe pe cei mici să mai ia și o pauză. Copiii sunt nerăbdători la vârstele fragede, îngrijorându-se chiar și cu privire la note și simțindu-se presați să aibă o performanță mai bună la școală. Modul în care ne desfășurăm viața ca adulți le transmite adesea copiilor că stresul este o parte inevitabilă a unei vieți de succes. Acesta nu este un stil de viață bun pentru copii. Părinții ar trebui să își învețe copiii anumite abilități de care au nevoie pentru a fi mai rezistenți în fața evenimentelor stresante. Pot face împreună yoga, meditație sau exerciții de respirație.
3. Folosește-te de punctele forte
Cei mici ar trebui să audă că pot face greșeli, din care pot învăța. Părinții au tendința de a-și identifica copiii prin punctele forte și activitățile pe care le fac. Ei spun că cel mic este bun la matematică, un artist sau că va putea lucra într-un mediu cu mulți oameni. Dar cercetările realizate de Universitatea Stanford arată că această mentalitate restrânge personalitatea copilului și îl face reticent la încercarea unor noi lucruri și experiențe. Atunci când un copil primește laude în primul rând pentru rezultatele lui la sport, de exemplu, este mai puțin probabil ca acesta să vrea să părăsească zona de confort și să încerce clubul de șah.