De ce nu ar trebui să ai un copil preferat
Părinții își iubesc copiii în mod egal și nu țin mai mult la unul dintre ei în inima lor. Oricât de frumoasă ar fi această afirmație, s-ar putea să nu fie în întregime adevărată.
Unii părinți au un copil preferat. Indiferent dacă acceptă acest lucru sau nu, nu este o atitudine corectă. Copiii s-ar putea să nu știe asta, dar îi afectează în moduri pe care nici măcar nu le cunoști. Iată de ce nu este bine să ai un copil preferat!
Motivele pentru care nu ar trebui să ai un copil preferat
Preferința părinților se poate schimba în funcție de vârsta sau stadiul în care se află copiii lor. Părinții tind să placă mai mult copiii mici. Aceștia sunt adorabili și își doresc în mod constant să atragă atenția, demonstrând ce abilități au. Cei mici sunt vulnerabili și au nevoie mereu de ajutorul părinților. Iar acest lucru îi face pe părinți să se îndrăgostească de ei. Dar, pe de altă parte, unii părinți nu își doresc să stea treji în cele mai multe nopți. Copiii de vârstă mijlocie pot fi dificili uneori, deoarece nu este ușor să ai grijă de ei. Iar adolescenții se încadrează în categoria de vârstă cea mai enervantă. Nu este vorba de cât de mult își iubesc părinții copiii, ci de cât de mult îi plac din când în când.
În momentul în care copiii observă că ai un copil preferat, s-ar putea să treacă printr-o furtună emoțională. Amintește-ți că doar pe tine te au pe această lume și că s-ar simți mai bine dacă le-ai răspunde la nivel emoțional. Copilul tău preferat s-ar putea să fie violent cu ceilalți membri ai familiei, crezând că nu face nimic rău, iar copilul care este dat la o parte se poate deprima sau detașa.
Copiii nu simt că sunt suficient de buni, iar acest lucru le poate micșora încrederea. Stima de sine este unul dintre acele lucruri importante în dezvoltarea copiilor. Dacă este afectată de la o vârstă fragedă, ar putea exista repercusiuni în viitori. Părinții trebuie să fie atenți cui îi povestesc despre această alegere a unui copil în topul preferințelor lor. Cu siguranță nu ar trebui să le spună partenerilor sau copiilor. Dacă îi povestesc unui prieten apropiat, s-ar putea să primească un sfat bun pentru a lua o decizie. De cele mai multe ori, ar trebui să se bazeze pe propriile cunoștințe pentru a-și modifica perspectiva.