Cum afectează social media mintea copiilor
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că mintea copiilor nu este suficient de matură pentru social media. Însă cum îi afectează cele mai populare platforme pe cei mici și cum poți evita acest aspect din viața modernă până când copiii cresc?
Modurile în care social media afectează mintea copiilorAccesul la social media este un aspect la care părinții nu erau nevoiți să se gândească până în prezent și nu sunt tocmai pregătiți pentru acesta. În timpul gimnaziului, creierul copiilor se reorganizează, partea impulsivă este la un nivel ridicat, iar impulsul controlului este unul scăzut, așa că acesta este cel mai rău moment din viața unui copil în care să aibă acces la social media. Iată câteva motive!
1. Social media nu a fost concepută pentru copii
Cortexul frontal subdezvoltat al unui copil nu poate gestiona distragerea atenției și nici ispitele care vin odată cu utilizarea platformelor sociale. Deși este vârsta la care îl poți învăța pe cel mic mai multe despre utilizarea responsabilă a tehnologiei, acesta nu are maturitatea de care are nevoie mediul virtual.
2. Social media este o tehnologie de divertisment
Nu îți va ajuta copilul să fie mai inteligent sau mai pregătit pentru viața reală și nu este necesară pentru o dezvoltare socială sănătoasă. Distracția este atașată unei platforme de marketing care extrage biți și fragmente de informații și preferințe ale copilului tău de fiecare dată când o utilizează, ca să nu mai vorbim despre orele pierdute din viața lor. Mentalitatea copiilor, conform căreia mai mult este mai bine, reprezintă o asociere periculoasă cu social media. Aceste medii le permit să exagereze conexiunile de prietenie și devin o formă de dependență pe ecran.
3. Social media îi ajută să evite viața socială reală, o abilitate pe care ar trebui să o practice pentru a avea succes în viața reală
Social media poate determina adolescenții să aibă o relație mai rece cu familia și să își perceapă prietenii ca fiind cele mai importante persoane din viața lor. Din moment ce creierul cognitiv încă este în formare, nevoia ca adolescentul să fie atașat de familie este la fel de importantă ca în copilărie.
Cum poți amâna accesul la social media pentru copii?
Cu cât vei întârzia mai mult includerea platformelor sociale în viața copilului tău, cu atât mai mult cel mic se va maturiza pentru a folosi tehnologia ca un adult. Urmărește-i conturile, creează un cont de familie pentru un mediu mai sigur, permite folosirea rețelelor doar pe ecrane mari și programează întâlniri cu prietenii copilului față în față.