Ce să faci când copilul tău este obsedat de selfie-uri
Dintre toate fixațiile copiilor la o vârstă fragedă, probabil că una dintre cele mai interesante este fascinația lor pentru fotografiile proprii.
Indiferent dacă fac selfie-uri sau studiază pozele cu ei făcute de părinți, copiii din zilele noastre au acces mai mult la fotografiile cu ei decât generațiile anterioare.
De ce este copilul tău obsedat de selfie-uri și ce poți face?
În ce moment devine curiozitatea copilului tău o obsesie nesănătoasă pentru imaginea sau aspectul său? Este o graniță subtilă, însă iată ce ar trebui să știi!
Iubirea pentru pozele cu el a copilului tău îl transformă într-un mic narcisist. Mulți părinți s-ar putea teme că micuțul lor ajunge în lumea selfie-urilor, dar realitatea este că aceasta este modalitatea copilului de a se vedea la fel cum îl vede lumea. De fapt, acesta încearcă să potrivească lumea sa internă cu lumea externă. Dacă ești atent, vei vedea că cel mic experimentează cu diferite fețe și poziții pentru a vedea exact cum arată atunci când își mișcă fața sau corpul. Este o parte importantă a dezvoltării conștiinței de sine.
În momentul în care copilul tău își face poze, unul dintre cele mai importante lucruri pe care îl poți face este să urmărești ce tip de fotografii face. Sunt fotografii sexy sau fotografii în care se prostește? Dacă cel mic pare a fi obsedat de fotografii sexy, ar fi bine să îi pui întrebări pentru a afla de ce face acest lucru.
Este important și cum reacționezi la fotografiile copilului tău. Îi spui fetiței tale că e frumoasă, iar băiatului tău că e curajos sau puternic? Prin aceste reacții, creezi un dialog intern, pe care cel mic îl va purta în minte pe viață. Fii atent la ceea ce spui, deoarece cuvintele tale vor rămâne întipărite în mintea copilului pentru totdeauna.
Dacă observi că micuțul tău face un număr absurd de selfie-uri, este important să te prefaci curios. Spune-i că ai observat că a făcut multe poze cu el recent și întreabă-l de ce îi place să facă acest lucru. Deschide conversația despre motivul copilului tău. De aici, conversația poate scoate la iveală chiar și probleme ascunse cu care cel mic s-ar putea lupta. Poate că își dorește să obțină aprobarea de la alți copii de vârsta lui.