Bacteriile benefice pentru copii: Cum ajută la echilibrarea florei intestinale
Menținerea unei stări generale de bine începe cu sănătatea organismului la interior. Unul dintre cele mai importante și complexe sisteme este sistemul digestiv al copiilor, care este supus zilnic la o mulțime de factori care îi afectează echilibrul. Astfel, pot apărea diverse tulburări și afecțiuni, unele mai ușor de gestionat, așa cum sunt constipația și diareea la copii, altele de tip cronic care necesită ajutor specializat.
Responsabilă pentru buna funcționare a sistemului și tractului digestiv este flora intestinală, care la rândul ei depinde de prezența bacteriilor benefice din probioticele pentru copii. Sistemul digestiv, flora intestinală și bacteriile bune formează un ansamblu care, odată menținut în echilibru, îi oferă copilului tău o dezvoltare corectă și o viață sănătoasă. Află mai multe despre fiecare dintre acestea în articolul de mai jos!Ce este flora intestinală
Formată din miliarde de microorganisme dispuse la nivelul tubului digestiv, flora intestinală este esențială pentru o digestie sănătoasă constantă. În organismul uman există două tipuri de floră intestinală, cea de fermentație și cea de putrefacție. Trebuie menținut un echilibru între cele două pentru o bună funcționare a organismului.
Flora intestinală de fermentație acționează asupra fibrelor alimentare dure, provenite din fructe, legume și cereale. În timp ce flora intestinală de putrefacție acționează la nivelul particulelor alimentare care ajung la nivelul colonului nedigerate și le degradează pentru o digestie eficientă.
Colonizarea florei intestinale la copii începe după prima alimentație a sugarilor, astfel formându-se primele bacterii benefice la nivelul tubului digestiv. Pe parcursul vieții, echilibrul florei intestinale este ușor de menținut cu ajutorul bacteriilor benefice pentru copii, regăsite în alimente fermentate și în suplimente alimentare.
Ce sunt bacteriile benefice pentru copii
Sunt bacteriile bune de la nivelul tubului digestiv, care alcătuiesc flora intestinală și ajută la asimilarea nutrienților de către organism, luptând împotriva infecțiilor. Aceste bacterii benefice pot fi ușor asimilate printr-o dietă diversificată și echilibrată sau pot fi administrate ca suplimente alimentare.
Copiii sunt frecvent supuși la diverși factori care pot afecta echilibrul florei intestinale. Fie că vorbim despre diversificarea dietei, fie că vorbim despre contactul cu diverse bacterii, toate acestea sunt premergătoare episoadelor de constipație și diaree la copii. Orice dezechilibru la nivelul florei dereglează sistemul digestiv, apărând primele simptome. Sănătatea generală a organismului și puterea de a lupta împotriva infecțiilor și bacteriilor din mediul extern și intern depinde de echilibrul florei intestinale, asigurat prin doza zilnică necesară de bacterii benefice pentru copii.
Rolul bacteriilor bune în organism
Bacteriile benefice regăsite la nivelul tractului digestiv au numeroase beneficii și contribuie la buna funcționare generală a organismului. Printre cele mai importante roluri pe care le au se numără:
● Mențin buna funcționare a sistemului digestiv, asigurându-le copiilor o digestie normală și protejându-i de diverse afecțiuni, cum sunt diareea și constipația;
● Ajută în perioada de diversificare și protejează sistemul digestiv de posibile afecțiuni cauzate de intoleranțe alimentare;
● Susțin imunitatea de la interior și contribuie la protejarea organismului de virozele sezoniere și bacterii;
● Contribuie la producția de substanțe și celule cu rol antimicrobian, pentru protecție în fața agenților patogeni;
● Ameliorează infecțiile de tract urinar și ameliorează simptomele acestora;
● Susțin echilibrul florei intestinale pe durata administrării de antibiotice și reduc efectele nocive ale acestora;
● Ajută la menținerea unui echilibru interior al organismului.
De la cea mai fragedă vârstă bacteriile benefice încep colonizarea intestinului și se dezvoltă pe durata vieții printr-un stil de viață echilibrat și o alimentație sănătoasă.
Bacterii benefice pentru echilibrarea florei intestinale la copii
Flora intestinală este constant supusă la o mulțime de factori care o pot dezechilibra. De la un plan alimentar nesănătos, la tratamente medicamentoase și boli cronice, fiecare își pune amprenta asupra echilibrului interior. Efectele la nivelul sistemului digestiv se resimt imediat, fie prin apariția diareei la copii, fie prin disconfortul creat de constipație.
În astfel de momente trebuie să ajuți la echilibrarea florei intestinale cu bacteriile benefice din probiotice. Acestea pot fi asimilate din alimente fermentate introduse în dieta zilnică sau din suplimente alimentare administrate constant. Odată introduse în dietă, aceste suplimente alimentare eliberează bacteriile bune la nivelul florei intestinale și acestea se regrupează la nivelul intestinului pentru ameliorarea simptomelor și afecțiunilor digestive.
Include bacteriile benefice în rutina zilnică a copilului tău și protejează-l de afecțiunile digestive.