Motivul pentru care îți poți lăsa bebelușul să adoarmă în brațele tale
Mama și copilul · Bebeluși / 12.05.2019

Un moment emoționant pentru fiecare părinte este anticiparea sosirii primului copil pe lume prin cumpărarea tuturor lucrurilor de care o să aibă nevoie cel mic, de la cele mai mici mănuși și încălțări la aparatele de care nu știai că ai nevoie până acum.

Unul dintre primele lucruri pe care le vei cumpăra este un pătuț pentru bebeluși. Și este și unul dintre cele mai scumpe lucruri de care va avea nevoie cel mic. Spațiul propriu al bebelușului tău, lângă care vei petrece ore întregi, în timp ce el va dormi. Sau poate că nu. Adevărul este că, din momentul în care vei aduce nou-născutul acasă până la vârsta de câteva luni, va petrece probabil mai mult timp în brațele tale decât în pătuțul ales cu grijă. Nu ar trebui să te simți vinovată pentru că îți lași bebelușul să adoarmă în brațele tale. Iată de ce!

Nu este un obicei prost să îți lași bebelușul să adoarmă în brațele tale


Nimeni nu pune bebelușul în pătuțul său din prima zi, mai ales dacă este treaz. Aceasta este o așteptare nerealistă pentru cei mai mulți părinți aflați la primul copil. Iar atunci când este ținut de un părinte sau de o persoană dragă, bebelușul este mai liniștit. Specialiștii în sănătate sunt de acord că este normal să ții un copil sub vârsta de patru luni în brațe, pentru a-l adormi așa cum are nevoie.

Apropierea dintre tine și copilul tău te face și pe tine să te simți bine. Mirosul nou-născutului și faptul că îl poți adormi cu succes, ceea ce te face să simți că faci o treabă bună ca părinte, te împiedică uneori să pui bebelușul în patul lui. Așa că îți urmezi instinctul și îl lași pe cel mic să adoarmă și să doarmă în brațele tale. 

Cu toate acestea, este deosebit de important, atunci când copilul doarme în brațele tale, să fii trează. Este un lucru extrem de nesigur să adormi cu copilul în brațe. Academia Americană de Pediatrie a ajuns la concluzia că, în primele șase luni de viață până la un an, sugarii ar trebui să împartă același dormitor cu părinții, dar într-un loc separat, cum ar fi pătuțul lor.

Mai mult, bebelușii nu ar trebui puși niciodată pe o canapea sau pe un scaun cu perne, deoarece este vorba despre suprafețe extrem de periculoase, indiferent dacă sunt sau nu însoțiți de adulți cei mici. 

Tranziția la pat


Cealaltă avertizare care vine odată cu adormitul bebelușului în brațe este că sugarul probabil că nu va dormi la fel de bine în altă parte dacă este obișnuit să îl ții în brațe. Dacă nu vrei să-ți ții bebelușul în brațe până merge la grădiniță, este important să începi tranziția către pat cât mai curând. Nou-născuții nu pot înțelege această tranziție, dar între a patra și a șaptea lună este perioada perfectă pentru a începe să faci acest lucru. Este important să ai un plan de somn pe termen lung pentru a patra lună de viață a bebelușului, deoarece ceea ce predai în această etapă fondează obiceiurile de somn ale bebelușului tău pe viață.

Dacă ești mamă pentru prima oară, savurează acel minunat sentiment de a-ți adormi în brațe bebelușul! Și amintește-ți că va trebui să introduci în curând obiceiuri de dormit sănătoase pentru cel mic, dar și pentru tine.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro