Supe de vara preparate fara foc
Reţete · Supe si ciorbe / 22.07.2010

Inspira-te din aceste retete si creeaza combinatiile tale preferate in doar 5 minute!

Daca ai pofta de o supa racoritoare in zilele caniculare, cele nepreparate termic sunt o varianta extrem de rapida, delicioasa si plina de nutrienti. Inspira-te din aceste retete si creeaza combinatiile tale preferate in doar 5 minute!

Deoarece este esential sa consumam in fiecare zi o varietate de legume, de obicei ne gandim ca singura solutie pe care o avem la indemana este o salata de diverse cruditati.

Este mai mult decat binevenita si racoritoare, insa in cazul in care ai pofta de ceva cremos care sa-ti incante papilele gustative cu arome perfect imbinate, supa preparata fara foc este solutia potrivita.

  • Este usor de preparat;
  • Nu ai nevoie decat de 5 minute din timpul tau pentru a o prepara;
  • Este usor de transportat si la serviciu;
  • Este plina de vitamine si minerale;
  • Incluzi mai multe legume si verdeturi in planul tau de meniu.

 

Reguli de baza in prepararea supelor


Cunoscute si sub denumirea de supa rece, supa cruda sau supa raw, aceste combinatii de legume amestecate la blender pot fi "gatite" extrem de usor si rapid. In plus, nefiind fierte, legumele si verdeturile isi pastreaza calitatea nutritionala intacta, astfel ca organismul tau are asigurat necesarul de vitamine si minerale. Poti sa faci orice combinatie de legume de sezon, tinand cont de preferintele tale, insa inainte de a incepe treaba afla ca sunt cateva reguli de baza de care trebuie sa tii cont daca iti doresti o supa rece delicioasa.



Exista 6 ingrediente care reprezinta baza pentru orice supa raw:

  • legume apoase si/sau legume cu frunze verzi: rosii, zuchini, telina, ardei rosu, salata verde, spanacul. Un truc: nu amesteca foarte multe legume verzi sau rosii. De exemplu o singura rosie si un pumn de frunze de spanac sunt echilibrate pentru a obtine o culoare verde intensa;
  • apa, pentru ca nu vrei ca supa sa iasa un fel de piure sau dressing pentru salate. De asemenea, apa va atenua putin aromele, pentru ca ele sa nu fie foarte concentrate;
  • zeama de citrice (lamaie, lime sau portocala) care accentueaza aromele si ofera un gust usor acrisor;
  • sare de mare;
  • condimente: poti sa alegi verdeturi, curry, usturoi, ceapa;
  • grasimi, insa din cele sanatoase: poti sa folosesti o jumatate de avocado sau 1 lingura de ulei de masline sau diverse nuci si seminte inmuiate in prealabil in apa.

 

  Supa rece de legume - gazpacho

 

  Supa rece de castraveti cu marar

 

  Supa rece de morcovi

 

  Supa picanta de rosii

 

  Supa crema de avocado

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro