Meniu de vara
Reţete · Retete pentru sarbatori / 31.05.2002

Salata propusa de aceasta data are la baza o leguma agreata doar de o parte din voi, dar foarte sanatoasa: ceapa. La aceasta adaugam un desert pentru indulcire, o prajitura cu alune.

Salata de ceapa

Ingrediente si cantitati:

6 cepe mari
dressing de salata
50 g. masline

Mod de preparare:

Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Se sareaza dupa gust si se lasa circa o ora sa se scurga de zeama. Se intoarce usor, presarandu-se intr-o sita, se aseaza intr-o salatiera, se stropeste cu dressing de salata si se orneaza cu masline. Se serveste ca garnitura la fripturi.


Prajitura de alune

Ingrediente:

1/4 pahar de lapte
3/4 pahar esenta de cafea
5 oua
300 g. zahar
7-8 foi de gelatina
500 g. frisca
50 g. rom
un praf de vanilie
150 g. alune

Mod de preparare:

Dupa ce s-au frecat bine ouale cu zaharul intr-un castron, se adauga laptele, foile de gelatina inmuiate in apa si praful de vanilie. Se fierbe la foc iute, amestecand mereu, pana se glaseaza lingura (trebuie sa fie acoperita cu un strat de crema). Cand este aproape gata, se adauga alunele rumenite la cuptor si date prin masina. Se da la rece, apoi se pune frisca batuta si romul. Se amesteca bine si se aseaza in forma. Se da la gheata 2 ore. Inainte de a rasturna, se scufunda forma intr-o cratita cu apa fierbinte.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro