Frigarui de peste
Reţete · Retete pentru sarbatori / 26.03.2010

Ai putea incerca reteta aceasta, acasa sau afara, imediat ce va iesi coltul verde al ierbii.

Ai putea incerca reteta aceasta, acasa sau afara, imediat ce va iesi coltul verde al ierbii.

Ingredinete:

doua feluri de peste, 300 de grame de file de peste gras si 400 de grame de peste slab, doi dovlecei, rosii cherry, ciuperci, cateva cepe mici, ierburi uscate (un amestec format din doua frunze de dafin, o lingurita de cimbru, o lingurita de rozmarin, o lingurita de coriandru, toate bine macinate si amestecate), ulei, sare piper.

Preparare:

taie pestele in bucati potrivit de mari pentru a fi infipte in betele de frigarui. Sareaza bucatele de peste. Taie dovleceii felii, ceapa si ciupercile in doua. Formeaza frigarui, pune alternativ peste (pe rand din cele doua soiuri) si legume. Pune sare, piper, si stropeste frigaruile cu ulei apoi pudreaza-le cu amestecul de ierburi. Ca sa-ti fie simplu, pune ierburile si uleiul pe o folie de aluminiu si ruleaza frigaruile. Pune frigaruile pe gratar, circa 15 minute. Ceea ce-ti ramane este sa te delectezi.

Sfat Eva: serveste frigaruile cu un sos de usturoi verde, preparat din 5-6 catei de usturoi, pisati cu un praf de sare si amestecati cu una-doua linguri de ulei, pana se face o crema. Adauga in crema aceasta, frunzele verzi, de la o legatura de usturoi, sare si o lingurita de vegeta, si subtiaza cu o cateva linguri de apa.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro