5 reţete ca să-ţi revii după Paşte

Salată de ananas
Rafinată şi exotică, potrivită pentru o cină specială, dar nu numai. Salată de ananas poate fi răsfăţul tău de după masa copiasă de Paşte
 
 Ingrediente:
 
un ananas mai mare
200 de grame de miere sau 300 de grame de zahăr pudră
vanilie
o lingură de zahăr brun
suc proaspăt de la o lămâie
 
   
Preparare
 
Pune mierea sau zahărul într-un vas, adaugă 250 ml de apă şi fierbe totul pentru 5 minute, după ce începe să clocotească. Adaugă vanilia;
Curată ananasul, tăie-l în felii, iar feliile în triunghiuri. Pune ananasul în sirop şi lasă totul să fiarbă circa 20 minute la foc foarte mic. La final adaugă sucul de la jumătate de lămâie;
Dă deoparte şi lasă să se răcească, circa două-trei ore;
Sucul de la cealaltă jumătate de lămâie pune-l într-o farfurie. Înmoaie în suc marginea cupelor în care serveşti salată, apoi înmoaie-le în zahăr brun, astfel încât să se formeze o margine tapetată cu zahăr;
Aşază bucăţile de ananas, adaugă sirop şi decorează frunze de mentă proaspătă;
Pune-o la frigider şi serveşte-o rece.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro