Paste cu sos
Reţete · Paste / 28.11.2003

Va propunem inca o reteta de pe forum-ul eva.ro, recomandata de o cititoare, care speram sa va placa!

Pentru sos:
O ceapa mai mare se taie foarte, foarte fin, 3-4 catei de usturoi la fel, se taie lamele fine si se prajesc putin, pana ceapa devine lucioasa, de preferinta in unt sau in ulei de masline; cand e aproape gata se pune o lingurita delikat si se prajeste putin, apoi se adauga rosii date prin razatoare, care se prajesc putin (pana iese apa din ele), dupa care se adauga apa si se lasa sa fiarba.

Se mai adauga apa din cand in cand, se condimenteaza cu busuioc si cimbru, piper si boia de ardei, putin curry, delikat dupa gust, daca e acrisor se pune un firicel de zahar; cand sunt fierte foarte bine rosiile si ceapa, se indeparteaza dupa foc si se pun cam 2 linguri de faina dizolvata in apa, turnata prin strecuratoare (sa nu fie cocolosi), mai dati apoi compozitia intr-un clocot si luati din nou dupa foc. Se adauga imediat un catel de usturoi zdrobit si amestecat bine. In loc de rosii se pot folosi suc de rosii, dar sosul trebuie fiert bine, pana se inmoaie ceapa.


Carnea:
De preferinta de vitel, o fierbem bine (bucata intreaga), o dam prin masina de tocat si o punem in tigaie cu putin ulei, o condimentam bine, obligatoriu cu curry si cimbru, piper, delikat, se mesteca continuu pana incepe sa aiba un aspect de prajit. Daca nu avem masina de tocat carne, folosim carne gata tocata, pe care o fierbem in tigaie cu cate putina apa, cam o ora, iar la urma o condimentam.

Pastele le fierb, cand sunt gata se scurg si se adauga cam un sfert de pachet de margarina. Se amesteca bine si se servesc astfel: pe marginea farfuriei asezam pastele pe care punem cascaval ras din belsug (atentie, pe pastele fierbinti), in mijloc punem o cantitate suficienta de carne, deasupra sos din abundenta. Pofta Mare!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro