Salau cu lamaie
Am citit de multe ori despre cat de sanatos este sa consumam carnea de peste. Pe langa faptul ca scapam de grasimea si toxinele continute de carnea de porc, beneficiem in plus de acei acizi grasi omega 3, continuti numai de carnea de peste sau fructele de mare. Si pentru ca "sanatate" este cuvantul de ordine, am ales o reteta in care carnea de peste este fiarta si nu prajita, pastrand astfel intacte componentele benefice pe care le contine.
Ingrediente de care avem nevoie pentru o singura portie: 150 de grame de salau, 50 de grame de morcovi, 50 de grame de ardei gras, 50 de grame de rosii, 50 de grame de orez fiert, 15 ml de ulei (de preferat de masline), o lamaie, sare si verdeata.
Mod de preparare: se fierbe salaul cu morcovul in putina apa, la foc incet, ca sa nu se sfarame. Ardeiul si rosiile, curatate, spalate si taiate felii, se inabusa in apa cu ulei, pana se inmoaie. Se amesteca apoi cu orezul fiert si se lasa pe foc, sa scada. Se aseaza pe o farfurie alaturi de pestele fiert. Deasupra se toarna zeama de lamaie, putin ulei si verdeata. Se decoreaza cu felii subtiri de lamaie.
Pofta buna!