Paella
Reţete · Mancaruri / 28.11.2008

Nu poti spune ca te-ai bucurat cu adevarat de savoarea bucatariei spaniole, daca nu ai gustat o paella. Ingredientele poate nu-ti sunt foarte la indemana, insa merita sa faci efortul de a prepara aceasta mancare absolut delicioasa!

Nu poti spune ca te-ai bucurat cu adevarat de savoarea bucatariei spaniole, daca nu ai gustat o paella. Ingredientele poate nu-ti sunt foarte la indemana, insa merita sa faci efortul de a prepara aceasta mancare absolut delicioasa!

Ingrediente si cantitati:

un pui de 1 kg, taiat in bucati
200 de grame de carnati chorizo (ii poti inlocui cu carnati picanti din comert)
400 de grame de spata de porc
1 kg de scoici
500 de grame de trunchi de calmar
12 langustine
500 de grame de orez cu bob rotund
6 bulbi de anghinare congelata


125 de grame de mazare congelata
2 cepe
5 catei de usturoi
1 legatura de patrunjel
1 lingura cu pasta de tomate
7 linguri cu ulei de masline
o foaie de dafin
sofran
sare
piper

Mod de preparare:

1. Spala scoicile si pune-le intr-o cratita la foc iute, 3 minute, pentru a se deschide. Ia-le de pe foc si lasa-le in sucul propriu.

2. Fierbe 250 ml de apa sarata si introdu langustinele; lasa-le pe foc inca 3 minute. Apoi, scurge-le si pune-le deoparte; pastreaza apa de fierbere.

3. Curata si toaca ceapa. Taie spata de porc in cuburi. Intr-o cratita cu capac, pune la incins 3 linguri cu ulei, in care rumenesti ceapa si cubuletele de carne, impreuna cu puiul, la foc potrivit, timp de 10 minute.



4. Adauga calmarul taiat rondele, pasta de tomate, dafinul, putin sofran, sare si piper. Lasa la inabusit 10 minute. Adauga sucul scoicilor si apa in care au fiert langustinele si completeaza cu 2 litri de apa. Cand apa clocoteste, pune bulbii de anghinare si mazarea si lasa-le sa fiarba 10-12 minute, exact timpul necesar pentru pregatirea orezului.

5. Incinge restul de ulei intr-o tigaie de paella, adauga orezul si amesteca pana devine translucid si lucios. Pune cate un polonic de supa si adauga ingredientele: carnuri, calmar si legume.


6. Lasa paella pe foc 15 minute, descoperita, la flacara potrivita. Presara usturoiul curatat si tocat, impreuna cu patrunjelul si adauga carnatii, taiati rondele. Garniseste cu scoicile si langustinele si serveste paella in vasul in care ai pregatit-o.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro