Mâncărică de primăvară cu leuştean
Reţete · Mancaruri / De Ileana Voicu Ghinea, 09.12.2010

Ştiu că iarna şi-a intrat cu adevărat în drepturi cel puţin din punct de vedere calendaristic, însă tocmai pentru că în sezonul rece suntem bombardaţi de produse gastronomice grele, ar fi indicat ca, cin când în când, să ne amintim de primăvară şi să ne bucurăm de produsele specifice acestei perioade. Astăzi, bunăoară, m-am gândit să-ţi recomand un produs uşor şi de gătit şi de consumat: tocăniţa de primăvară cu leuştean.

Ştiu că iarna şi-a intrat cu adevărat în drepturi cel puţin din punct de vedere calendaristic, însă tocmai pentru că în sezonul rece suntem bombardaţi de produse gastronomice grele, ar fi indicat ca, din când în când, să ne amintim de primăvară şi să ne bucurăm de produsele specifice acestei perioade. Astăzi, bunăoară, m-am gândit să-ţi recomand un produs uşor şi de gătit şi de consumat: tocăniţa de primăvară cu leuştean.

Ca şi ingredinte ai nevoie de:


1 kg de roşii foarte coapte şi zemoase date prin răzătoare sau bulion în sezonul rece

pătrunjel şi leuştean verde
1 ceapă
1 cârnat afumat
250 g carne de pui tăiată cubuleţe
500 g de costiţe porţionate
250 g de carne de viţel tăiată cubuleţe
ulei
sare, piper
1 pahar de vin alb dulce

Cum prepari acest produs?


Toată carnea este amestecată şi prăjită în ulei. După ce i s-a schimbat culoarea peste ea se pune ceapa tăiată, sarea, piperul şi se lasă pe foc până se aureşte. Următorul pas este să se adauge roşiile date prin răzătoare şi vinul alb. Amestecul astfel obţinut se lasă pe foc să fiarbă circa 30 de minute. La final, după ce este luată de pe foc, tocăniţa se decorează cu pătrunjelul şi leuşteanu tocate mărunt.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro