Coaste de porc cu varza rosie cu mere
Au tot ce le trebuie - si traditie, si rafinament. Excelente ca antreu, merg si ca fel de baza, mai ales daca ai gurmanzi la masa. Practic nu au nevoie de garnitura, dar daca vrei sa imbogatesti acest fel de mancare...
Au tot ce le trebuie - si traditie, si rafinament. Excelente ca antreu, merg si ca fel de baza, mai ales daca ai gurmanzi la masa. Practic nu au nevoie de garnitura, dar daca vrei sa imbogatesti acest fel de mancare, adauga alaturi de coastele de porc si varza rosie, un sote de mazare sau de morcovi. Cantitatile sunt pentru sase portii.Ingrediente:
1,5 kg de coste de porc (alege coaste cu multa carne si cere-i macelarului sa detaseze coloana vertebrala, astfel incat coastele sa fie legate doar de carne), o varza rosie potrivita, patru mere golden, sucul de la jumatate de portocala, o lingurita de piper negru macinat, cimbru, seminte de marar, 50 de grame de unt, 100 de grame de miere, sare, o cana de supa de legume (eventual dintr-un cub de concentrat).
Preparare:
1. Taie in bucati coastele, in perechi de cate doua. Amesteca mierea cu o cana de supa de legume, cu cimbrul, sarea si piperul. Inmoaie costele in acest sos si lasa-le sa stea la marinat, la rece, circa o ora.
2. Toaca varza. Topeste untul intr-o cratita si inabusa varza in unt, cu un praf de sare si sucul de portocala. Acopera si lasa pe foc circa 30 de minute.
3. Curata si taie in cubulete merele. Adauga-le in varza inabusita, amesteca totul incet si mai lasa amestecul pe foc, alte 20 de minute. Potriveste de sare, piper.
4. Scoate coastele din marinata si pune-le intr-o tava unsa cu putin ulei, in cuptorul incins bine, circa 30 de minute. Adauga tot sosul de la marinata peste coaste.
Sosul se va carameliza, asa ca, daca este necesar, mai poti adauga putina apa.
5. Serveste coastele cu varza inabusita stropite cu sosul lasat de coastele din cuptor.