Ecler
Reţete · Desert / 28.03.2003

Ingrediente si cantitati:

100 g apa
100 g lapte
100 g unt sau untura
130 g faina
5 oua
sare

Mod de preparare:

1. Se pun laptele, apa si untul la fiert. Se adauga "in ploaie" faina. Se fierb pana se desfac de pe lingura.

2. Se ia dupa foc, se adauga ouale intregi pe rand si se freaca. Se pun in tava unsa si tapetata, cu lingurita (sau cu spritul) si se coc la foc tare. Se taie pe jumatate si se umple cu crema (budinca de cacao sau vanilie).

3. Crema mai poate fi facuta si astfel (daca nu se foloseste budinca la plic): 1/2 litru lapte; 4 oua; 2 linguri cu varf de faina, arome, baton de vanilie, 250 g. zahar.



4. Se freaca galbenusurile cu 250 g. zahar, cu faina si se toarna in jumatate de litru de lapte rece. Se pune pe foc in baie de aburi mestecandu-se pana se ingroasa; separat, se bat cele 4 albusuri si se pun apoi in "ciulamaua" racita (racorita).

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro