
Cel mai bun suc de portocale se obtine din portocale proaspat stoarse, fara a adauga nici un fel de alte ingrediente. Juice-ul poate fi folosit si atunci cand vrei sa accentuezi savoarea anumitor dulciuri sau, de ce nu, a unor mancaruri delicioase.
Cel mai bun suc de portocale: beneficii pentru organism
Datorita continutului ridicat de vitamina C (acid ascorbic), sucul de portocale poate fi stropit pe fructele si legumele care capata rapid o culoare maronie in momentul expunerii la aer, pentru a evita deteriorarea lor. In acelasi scop, poti "scufunda" fructele sau legumele in apa "acidulata" cu putin suc de portocale, pentru o scurta perioada de timp - in acest fel, vei evita ca legumele si fructele sa capete acea culoare maronie nesanatoasa.
Iata care sunt etapele de care ar fi preferabil sa tii cont atunci cand prepari sucul de portocale. Sunt sfaturi care te pot ajuta fantastic si de a caror importanta mai mult ca sigur ca nu stiai!
Cel mai bun suc de portocale: cum il preparam Portocalele trebuie tinute la temperatura camerei sau la cald inainte de prepararea sucului. Acest lucru va facilita stoarcerea. In acest fel, portocalele vor "produce" si mai mult suc.
In cazul in care portocalele nu sunt tinute cel putin la temperatura camerei, incalzeste-le la cuptorul cu microunde. Mai intai, inteapa coaja cu o furculita, fiind in acelasi timp atenta sa nu intepi toata coaja, pana la "carnea" si miezul fructului. Portocalele trebuie sa stea la cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde.






