Bauturi delicioase pentru zile de vara
Reţete · Cocktail / 13.06.2008

In mijlocul verii, bauturile reci te ajuta sa treci mai usor peste temperaturile foarte ridicate si greu de suportat. Iti prezentam cateva bauturi care te ajuta sa te racoresti...

In mijlocul verii, bauturile reci te ajuta sa treci mai usor peste temperaturile foarte ridicate si greu de suportat. Iti prezentam cateva bauturi care te ajuta sa te racoresti, dar intr-un mod sanatos, fiecare dintre ele fiind pe baza de fructe.  

Shake de banane cu cafea


Un shake care te ajuta sa te racoresti si sa te revigorezi in zilele fierbinti de vara. Daca nu acorzi prea mare atentie caloriilor, adauga putina frisca si transforma acest shake intr-un adevarat desert revigorant.

Ingrediente si cantitati:


1/3 cana cafea tare, racita;
1/2 cana lapte;
2 banane.

Mod de preparare:


Intr-un blender, combina laptele, cafeaua si bananele, pana ce acestea se transforma intr-o pasta subtire. Lasa la rece cel putin o jumatate de ora inainte de a servi. Adauga cateva cuburi de gheata daca este necesar.

Ingredientele sunt suficiente pentru a obtine doua portii. Atentie! Este foarte important ca acest shake sa nu fie consumat de copii, avand in vedere continutul de cofeina.

Shake de cirese cu vanilie


Ingrediente si cantitati:


4 cupe cu inghetata de vanilie;
2 cesti lapte;
3/4 ceasca cirese congelate;
1 lingura de extract de vanilie sau esenta de vanilie;
1/4 ceasca migdale pisate.

Mod de preparare:


Cu ajutorul unui blender, amesteca ingredientele. Secretul acestei retete este de a pastra ciresele si migdalele cat mai intregi, prin urmare, nu amesteca ingredientele prea mult timp.

Shake de fructe cu tofu


Daca te grabesti, dar totusi vrei sa te racoresti rapid si sanatos, alege aceasta bautura cremoasa pe baza de fructe.

Ingrediente si cantitati:


200 g tofu;
1 banana;
2 cani suc de portocale neindulcit;
1 cutie de ananas tocat, neindulcit.

Mod de preparare:


Combina toate ingredientele intr-un blender electric si proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta cremosa si omogena. Serveste imediat.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro