Piure de ţelină cu peşte
Reţete · Aperitive / De Ileana Voicu Ghinea, 05.11.2010

Astăzi îţi recomandăm un preparat uşor, delicios şi extrem de sănătos.

Astăzi îţi recomandăm un preparat uşor, delicios şi extrem de sănătos. Vorbim aşadar despre piureul de ţelină cu peşte, preparatul perfect pentru familia ta, dar şi pentru prietenii care se decis în ultima clipă să vină la tine în vizită.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie?

4 bucăţi de file de cod
1 ceapă
2 - 3 căţei de usturoi
500 grame ţelină
1 ceaşcă de smântână
sare, piper
1 lămâie
pătrunjel verde
vin alb şi apă
cimbru uscat

Mod de preparare

Peste fileul de peşte se pun sare, piper, cimbru şi zeama de lămâie. După 10 minute, timp în care condimentele intră în carne, peştele se frige pe grătar.


În paralel, ceapa şi ţelina se taie mărunt şi, împreună cu usturoiul, se fierb în apa şi în vin cu puţină sare. După ce au fiert, se scurg de zeamă, se mixează şi se amestecă bine cu smântâna şi cu puţine picături de suc de lămâie. La final se sărează şi se piperează după gust şi se servesc alături de peştele fript, peste care s-a pus pătrunjelul taiat mărunt.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro