Paste cu ciuperci şi prosciutto
Reţete · Aperitive / De Ileana Voicu Ghinea, 11.11.2010

Împrumutat de la italieni, meniul cu paste este uşor de făcut, apetisant şi, de ce nu, sănătos.

Împrumutat de la italieni, meniul cu paste este uşor de făcut, apetisant şi, de ce nu, sănătos. Modurile de preparare sunt numeroase, astăzi ne vom opri însă asupra unui fel deosebit: paste cu ciuperci şi prosciuto.

Ca şi îngredinte ai nevoie de:

200 grame de paste tagiatelle
400 grame de ciuperci
100 grame prosciuto
1 ceapă
100 grame smântână
ulei de măsline
chimen
parmezan
sare şi piper

Mod de preparare:

În paralel cu pastele pe care le-ai pus la fiert, ai grijă să nu uiţi de ceapă, care trebuie călită, după ce ai tăiat-o mărunt. În momentul în care ceapa a căpătat aspect arămiu, adaugă peste ea ciupercile tăiate. După circa 10 minute, peste ceapă şi ciuperci, se adaugă prosciutto tăiat, sare, piper, chimenul şi smântâna. Sosul astfel rezultat se adaugă peste pastele fierte, scurse de apă.
Pastele cu ciuperci şi prosciutto se asezonează cu parmezan ras.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro