Gazpacho andaluz
Reţete · Aperitive / 17.06.2002

Prietena noastra din Spania, Cristina Lincu, semnatara "Jurnalului din Madrid", revine, de data aceasta, cu un serial dedicat bucatelor specifice tarii unde locuieste de cativa ani buni. Astazi va prezinta Gazpacho andaluz, un fel de supa pasata de rosii care se bea rece si cu gheata... tipic pentru aceasta zona.

Prietena noastra din Spania, Cristina Lincu, semnatara "Jurnalului din Madrid", revine, de data aceasta, cu un serial dedicat bucatelor specifice tarii unde locuieste de cativa ani buni.

Astazi va prezinta Gazpacho andaluz, un fel de supa pasata de rosii care se bea rece si cu gheata... tipic pentru aceasta zona.

Ingrediente si cantitati (pentru 6 persoane):


10 rosii mari, foarte bine coapte
1 ardei gras
1 castravete
1 catel de usturoi
ulei de masline
otet
sare
crutoane de paine

Mod de preparare:


1. Rosiile spalate se pun in apa clocotita unde se lasa pret de 5 minute, dupa care se scot si se decojesc.

2. Ardeiul si castravetele se spala, se curata si se taie marunt.
3. Intr-un castron, se amesteca cu mixerul (cutitul pentru supe pasate) rosiile, ardeiul, castravete si restul de ingrediente si, putin cate putin, se adauga apa pana se obtine o pasta aproape lichida (pentru a fi bauta). Se toarna intr-un vas mare (eventual, o cana de apa de un litru), plina cu gheata.
4. Se bea, acompaniind, de obicei, masa de pranz.

Cum este noiembrie, trebuie sa adaug ca e nevoie de un calorifer in functiune sau de flacara aragazului care sa va mentina la o temperatura accesibila vietii dupa aceasta experienta. Mult succes!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro