Frigarui de somon cu sos de mustar
Rafinat si foarte usor de facut. O idee deosebita si foarte gustoasa. Cantitatile sunt pentru sase persoane.
Rafinat si foarte usor de facut. O idee deosebita si foarte gustoasa. Cantitatile sunt pentru sase persoane.Ingrediente: circa 700 grame file de somon, 3 lingurite de mustar, un pahar cu vin alb, sare, piper, 12 fire ceapa (doar partea alba), doi ardei galbeni, suc proaspat de lamaie.
Preparare. Taie somonul in cuburi. Prepara un sos din mustar, vin alb, sare si piper. Pune-l peste peste si lasa-l sa stea circa doua ore. Formeaza frigaruile: peste, ceapa (doar partea alba) si bucati de ardei. Unge totul cu ulei si pune-le pe gratarul incins, eventual pe o folie de aluminiu, pentru 10-15 minute. Serveste imediat, dupa ce ai stropit frigaruile cu putin suc proaspat de lamaie.
Sfat Eva: Poti pune pestele cubulete direct pe o folie, pe gratar, fara sa mai formezi frigarui. Ceapa din frigarui poate fi inlocuita cu bucati de praz.