Nu dormi cu rimel pe gene

Deşi este un produs de machiaj pe care cele mai multe femei îl iubesc la nebunie, rimelul are şi "contraindicaţii". Cea mai importantă dintre ele este să nu dormi niciodată cu rimel pe gene. Îţi afectează genele şi le blochează rădăcinile, ceea ce face ca în timp acestea să se rărească. De fapt, nu este indicat să te culci niciodată fără să te demachiezi, dar când vine vorba de mascara, cu atât mai mult. De asemenea, ai grijă să te demachiezi cu atenţie în zona ochilor şi să elimini orice reziduuri de rimel dintre gene. Uleiurile naturale au capacitatea de a dizolva foarte bine fardurile rezistente, chiar şi rimelul. Masează-ţi ochii cu puţin ulei natural, presat la rece, de măsline, jojoba, argan etc., apoi îndepărtează cu o dischetă.

Repară mascara uscată

Dacă rimelul tău s-a uscat destul de mult la scurt timp după ce l-ai deschis, îl poţi repara foarte uşor, nu este cazul să-l arunci. Încălzeşte apă într-un vas mic şi apoi introdu tubul bine închis în apă. Lasă-l timp de câteva minute. Căldura va dizolva rimelul, care va deveni apoi la fel de cremos ca atunci când l-ai cumpărat.

Foloseşte picături pentru ochi

O altă soluţie pentru a redobândi textura cremoasă a mascarei este să torni în tub câteva picături pentru ochi. Acestea îţi vor face iarăşi rimelul fluid şi uşor de aplicat, eliminând formarea brobonelelor inestetice în momentul aplicării. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro