Cum îți poți curăța periile de machiaj
Când ți-ai curățat ultima oară periile de machiaj? Multe persoane uită să-și curețe periile, însă această acțiune este mai impotantă decât ai crede pentru sănătatea și portofelul tău.
Curățarea regulată a periilor de machiaj te va ajuta să eviți acumularea bacteriilor. Iată cum poți curăța periile de machiaj!
Cât de des ar trebui să-ți cureți periile de machiaj?
Se pare că de fiecare dată după ce le folosești. Poți apela la ajutorul unui spray pe bază de alcool, pe care îl pulvererizezi în fiecare zi pe perii, pentru a evita murdărirea acestora. Iar la 2-3 săptămâni curăță aceste instrumente de machiaj mai bine.
Cum ar trebui să speli periile de machiaj?
Pe lângă spray-ul de curățare pe care îl folosești în fiecare zi, este recomandată o curățare mai complexă de 1-2 ori pe lună. În primă instanță, tamponează perii cu puțină apă și o picătură de demachiant delicat pentru față sau șampon pentru copii. Masează perii cu degetele și lasă periile să se usuce peste noapte. Asigură-te că pui periile pe o parte, nu în poziție verticală într-o cană. În acest fel, te asiguri că nu se strică lipiciul de pe perii.
Atunci când îți speli periile, este important să menții mânerul acestora uscat. Firele periilor de machiaj sunt atașate de mâner cu adeziv, iar cu cât este mai mult expus lipiciul acesta la apă, cu atât mai ineficient devine. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu ar trebui să nu mai cureți deloc mânerul. Poți îmbiba un tampon de bumbac în alcool sanitar și șterge ușor mânerul cu acesta.
Nu te încântă ideea de a-ți curăța periile care-ți ating fața cu substanțe chimice? Atunci poți încerca și o soluție naturală, pe care o poți prepara în propria bucătărie. Vei avea nevoie de ulei de măsline extra virgin, săpun lichid 100% natural și oțet alb distilat. Se toarnă o mică picătură de ulei de măsline într-un vas puțin adânc și se înmoaie periilor în ulei. Răsucește pensulele, pentru a te asigura că s-au umezit, însă ai grijă ca uleiul să nu atingă mânerul. Se umple un alt bol cu puțină apă caldă și săpun lichid natural. Se clătesc periile cu soluția de apă și săpun, după care se înmoaie firele în oțetul alb diluat. Se stoarce lichidul rămas în peri cu ușurință și se lasă periile să se usuce.
Periile murdare de machiaj îți pot afecta sănătatea tenului. În cazul adolescenților, periile murdare pot duce la apariția acneei. Iar în ceea ce le privește pe femei, aceste instrumente necurățate pot provoca apariția ridurilor, deoarece expun pielea la stresul oxidativ provocat de radicalii liberi, ducând în cele din urmă la probleme la nivelul colagenului și elastinei.