Topless-ul cauzeaza cancer?
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 25.07.2006

Topless-ul nu creste, din contra, scade riscul de a dezvolta cancer de san! Cele mai recente cercetari medicale au daramat mitul sutienului protector.


 Conform "Preventive Medicine", California expunerea unei parti din corp la soare, oricare ar fi ea, nu creste riscul de a face cancer de san sau de piele, din contra, stimuleaza producerea vitaminei D care protejeaza organismul de celulele maligne.


Avantaje si dezavantaje

In SUA numarul femeilor care au murit din cauza cancerului de san este considerabil mai mare in partea nordica decat in sud, unde exista avantajul expunerii la soare. Efectul nociv apare, dupa cum fiecare poate deduce,

cand facem excese. Intr-adevar, arsura in zona sanilor e mai periculoasa pentru sanatate decat o arsura a picioarelor sau bratelor, in general a unei zone neacoperite de obicei de imbracaminte, vara. O mare parte a femeilor bolnave de cancer de piele au avut cateva arsuri grave in trecut.


Idealul de protectie

Medicii recomanda sa facem plaja pentru perioade scurte, de 10-30 minute in mod repetat inainte de 11 dimineata si dupa 3 dupa amiaza. Astfel efectele pozitive vor fi cat mai aproape de ideal.



Daca renuntand la sutien nu renunti in totalitate la suspiciuni, te poti proteja suplimentar cu substante care previn aparitia cancerului - acid folic si vitamina D, vitamina C, betacaroten, pe care le gasesti in farmacii sau in alimente - peste, ulei de peste, morcovi, fructe, legume si, foarte eficient, uleiul de masline.


Barbatii nu sunt diferiti

Daca ne aruncam din curiozitate un ochi in curtea sexului mai putin amator de plaja o sa aflam ca si pentru ei soarele are rol de prevenire a aparitiei cancerului

intr-o zona importanta - prostata.

Citind aceste informatii poti sa realizezi care sunt adevaratele motive pentru care porti ambele piese ale costumului de baie si sa te imprietenesti in mod natural cu soarele.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro