Pielea ta: Cum îţi păstrezi bronzul până la toamnă
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 12.07.2012

Te-ai întors din vacanţă cu un bronz superb care stârneşte invidia prietenelor. Dar ştii că nuanţa arămie va dispărea în câteva săptămâni. Ce-i de făcut? Există câteva trucuri care te vor ajuta să-ţi păstrezi bronzul pentru o perioadă mai lungă de timp.

Te-ai întors din vacanţă cu un bronz superb care stârneşte invidia prietenelor. Dar ştii că nuanţa arămie va dispărea în câteva săptămâni. Ce-i de făcut? Există câteva trucuri care te vor ajuta să-ţi păstrezi bronzul pentru o perioadă mai lungă de timp.

Hidratare pentru o piele frumoasă! Este regula numărul 1 în îngrijirea pielii. Folosirea unei loţiuni calmante sau a unui lapte de corp puternic hidratant imediat după plajă dar şi după concediu va amâna exfolierea pielii şi astfel te va ajuta să te bucuri de un bronz frumos pentru o perioadă mai lungă de timp.


Gomaj uşor. La sfârşitul vacanţei, apelează la un gomaj. Recomandat este să fie unul cât mai blând şi care să conţină şi uleiuri naturale. Acest tratament va împiedica diminuarea bronzului, îndepărtând celulele moarte de la suprafaţa pielii. Uleiurile vor preveni deshidratarea şi descuamarea pielii.

Fără băi fierbinţi! Încearcă să eviţi pe cât posibil băile lungi şi fierbinţi dacă ţii la bronzul tău. Optează pentru duşurile călduţe şi scurte. Nu uita! Apa fierbinte grăbeşte exfolierea pielii şi astfel şi dispariţia bronzului.


Renunţă la epilatul cu ceară pentru o vreme! Deşi este una dintre cele mai eficiente metode de a scăpa de părul nedorit, epilatul cu ceară te poate lăsa fără bronz. Pe lângă îndepărtarea firelor de păr, ceara îndepărtează şi stratul superficial de piele. Dacă nu vrei să apelezi la ajutorul lamei de ras, poţi folosi cu succes aparatul de epilat electric sau crema de epilat.

Mănâncă pentru un bronz frumos!
Culorile predominante din farfuria ta trebuie să fie galben, portocaliu, roşu şi verde. Acestea sunt culorile fructelor şi legumelor care conţin beta-caroten. Îl găseşti în morcovi, piersici, caise, roşii, pepene galben, capşuni, salată, spanac, ardei gras. Uleiul de măsline este ideal atăt în farfurie, cât şi aplicat direct pe piele, situaţie în care oferă pielii o tentă aurie, de mare efect. În salate, în combinaţie cu roşiile, uleiul de măsline favorizează asimilarea celui mai bun antioxidant, licopenul, ce reduce riscul arsurilor solare şi implicit, a cancerului de piele.


Trişează! Nu sunt mulţi cei care pot face diferenţa dintre un bronz natural şi unul artificial. Dacă observi că brozul şi-a pierdut din strălucire, nu ezita şi foloseşte un autobronzant. Loţiunile autobronzante au o textură lejeră, parfum discret şi nuanţe potrivite tentei de arămiu pe care o are pielea ta. Pot fi soluţia perfectă pentru păstrarea bronzului pe o perioadă cât mai lungă.

Profită de soare! Chiar dacă nu mai este la fel de puternic ca în vacanţă şi soarele de toamnă te va bronza. Urmează măsurile de protecţie pe care le-ai adoptat în zilele toride şi fă băi de soare de fiecare dată când timpul şi vremea îţi permite. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro