Frumuseţe. 4 mituri false despre fermitatea sânilor. Opinia expertului

Ingrijirea corpului / 21.09.2014

Toate femeile și-au pus cel puțin o data întrebările: De ce se lasă sânii? Trebuie sau nu să port sutien? Dacă fac sport, am sânii mai fermi? Ce trebuie să fac pentru a preveni lăsarea sânilor?
 
Pielea și implicit sânii care sunt susţinuti de piele, se lasă din cauza gravitației. În timp pielea cedează, în unele cazuri mai devreme, în altele mai târziu. Toate aceste aspecte sunt condiționate de calitatea pielii, unele femei au o piele mai rezistentă decât altele, de informația genetică, de mărimea sânilor deoarece cu cât sunt mai grei cu atât mai repede sunt atrași de gravitate și se lasă mai ușor și nu în ultimul rând de sarcină, creșterea în greutate sau mărirea lor cu implant/injectare de grăsime, care, din cauza creșterii în volum, provoacă același rezultat, lăsarea sânilor.

 
1. "Este un mit fals ideea că sânii sunt susținuți de ligamente și că lăsarea lor nu este condiționată de calitatea pielii. De fapt aceste ligamente sunt mult prea slabe, am putea spune rudimentare - adică nu au valoare de susținere. Totodată lăsarea pielii nu poate fi influențată de creme, sport sau tratamente cosmetice", a explicat chirurgul estetician Călin Doboș.
 
2. "Multe romance nu poartă sutien pentru că există mitul că dacă porți sutien pielea care susține sânii se slăbește. Nimic mai fals decât asta. Sutienul trebuie purtat pentru că susține, adică este antigravitațional", a adăugat Călin Doboș.


Chiar și în timpul nopții este indicată o formă de contenție a sânilor, desigur, una mai lejeră. În timpul zilei, atunci când stăm în picioare, sânii tind să se lase spre buric iar noaptea spre laterale. Sutienul în cazul femeilor cu sâni voluminoși ar trebui să fie sfânt și purtat la plimbare, în casă, la shopping și chiar și la sala de sport. Nici cele cu sânii mai mici nu sunt scutite de purtarea sutienului, însă respectarea "regulilor" nu este chiar atât de strictă. Însă, o sarcină poate să-i compromită și pe aceștia, atunci când se măresc mult și într-un timp relativ scurt. Evident că și atunci când sânii au fost măriți prin metode chirurgicale este nevoie de o susținere cât mai completă și corectă a acestora.

 
3. "Un alt mit fals este acela că siliconul ridică sânii lăsați. Va pot spune că acest lucru nu se întâmplă NICIODATĂ! Dacă discutăm despre un sân mic sau foarte mic, dar căzut ușor, se schimbă situația în felul următor: prin umplerea pielii sânului acesta căpăta un aspect plăcut și uniform, dar privit cu atenție se poate observă că și acesta este ușor lăsat. O dată ruptă fibra de rezistenţă a pielii, aceasta nu se mai reface cu nimic în lume, încă, și drept urmare necesită o excizie a excesului de piele care atârnă sub areolă - adică cicatrici", a explicat chirurgul estetician.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro