Cum putem preveni lăsarea sânilor!
 
Pentru a preveni lăsarea sânilor, trebui mai înainte de toate să purtăm sutien aproape tot timpul, deoarece gravitația este permanență și trebuie să o combatem cât mai mult posibil. Nu sunt recomandate sutienele cu sârmă pentru că strivesc sânul, fiind recomandate cele fără, iar acestea, atunci când sunt purtate trebuie să susțină sânii fără a presă tare asupra lor, doar să-i susțină.
 
O altă modalitate de prevenire este menținerea unei greutăți corporale constante de-a lungul vieții și luarea în greutate în mod echilibrat în sarcinii, bineînțeles sub îndrumarea medicului.

 
Evitarea expunerii la soare sau la razele UV este una dintre cele mai indicate modalități de menținere a tonusului pielii. Așa cum bine știm, sânii sunt anexe ale pielii, glanda mamară fiind de fapt o glandă de transpirație modificată. Se știe că expunerea pielii la soare generează cancer de piele, mai ales dacă se produc și arsuri repetate, ceea ce ridică și riscul cancerului de sân ca o varietate a cancerului de piele! În plus, sânii expuși la soare în exces se vor usca, cu alte cuvinte se atrofiază, se subțiază și încep să atârne.

 
"Îmbătrânirea sânilor și a pielii din cauza soarelui nu este progresivă, ci bruscă. Ani de zile pot arăta bine și brusc, uneori după sarcină, alteori după slăbire, alteori din senin, sânii (pielea) arată din ce în ce mai rău și atunci e prea târziu. Foarte multe femei din România merg la solar, de exemplu, și nu conștientizează faptul că mai târziu acest lucru poate avea repercursiuni grave. Toate aceste lucruri explică faptul de ce suntem pe primul loc în Europa la cancerul de sân", explică specialistul.

 
Cum influențează sportul decolteul?
 
4. Sportul nu ajută la ridicarea sau "tonifirea" sânului. Este falsă concepția cum că sânul este legat de mușchi, de fapt sânul este o anexa a pielii, acesta alunecă deasupra mușchiului și asta se poate simți ori de câte ori sânul este palpat.
 
Sportul în schimb crește tonusul mușchilor, vascularizația și oxigenarea organelor, dar nu crește tonusul pielii. Sportul și alimentația corespunzătoare duc la dispariția grăsimii subcutanate și astfel pielea vine în raport direct cu mușchiul, și astfel creează senzația de piele tare.

 
"Ideea că pielea s-a tonifiat este o iluzie, o găselniță comercială. Sportul este bun pentru a modela forma trupului și, în primul rând, este SĂNĂTOS", a conchis chirurgul estetician Călin Doboș.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro