Descopera baile de frumusete
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 18.12.2013

Baile prelungite sunt o metoda foarte simpla de relaxare, cunoscuta si pusa in aplicare de multe femei. Dar multe dintre noi nu stiu ca pe durata bailor de relaxare se pot infrumuseta fara prea mult efort.

Baile prelungite sunt o metoda foarte simpla de relaxare, cunoscuta si pusa in aplicare de multe femei. Dar multe dintre noi nu stiu ca pe durata bailor de relaxare se pot infrumuseta fara prea mult efort. Lavanda, mierea, laptele, uleiul de masline si uleiurile esentiale sunt numai cateva dintre ingredientele cu care iti poti imbogati apa de baie.

Temperatura apei


Regula principala a unei bai de infrumusetare este temperatura adecvata a apei. Unele persoane folosesc apa fierbinte, ceea ce are efecte negative asupra sanatatii, dar si frumusetii.
Glandele sebacee secreta la suprafata pielii o substanta grasa, care acopera toata pielea, cu exceptia palmelor si talpilor. Aceasta substanta protejeaza pielea de bacteriile daunatoare si contribuie la mentinerea unui grad optim de hidratare.

Baile cu apa fierbinte elimina acest strat, iar pielea se usuca si devine vulnerabila. De asemenea, temperatura prea mare a apei determina dilatarea vaselor de sange, accentuarea cuperozei si agravarea varicelor. Apa fierbinte iti usuca si parul iar in timp, contribuie la degradarea lui.


Baile cu ierburi aromate


Efectele calmante ale lavandei sunt cunoscute si folosite de mii de ani. Pentru ca acum este sezonul lavandei, cand poti gasi buchetele de lavanda proaspata la florarese, aceasta planta nu poate lipsi din baia ta. Lavanda are efect atiseptic, contribuind astfel la pastrarea unei flore bacteriene normale la nivelul pielii, dar este si tonic, stimuland circulatia sanguina, potrivit carefair.com.

O metoda buna de a o pastra este sa amesteci florile uscate cu sarea de mare. Obtii astfel o sare de baie 100% naturala. Daca te deranjeaza ca florile plantei sa pluteasca in apa, foloseste un saculet din tifon in care sa pui planta maruntita si pe care sa il scufunzi in apa.


Menta
este cea mai potrivita planta pentru baile de infrumusetare pe timpul verii. Aroma sa racoritoare te ajuta sa scapi de stres si contribuie la relaxarea musculaturii.

Ingrediente din bucatarie


Pentru a obtine un gel de dus natural, amesteca 1/4 cana cu faina de ovaz si o lingura de miere, potrivit natural-holistic-health.com. Adauga suficient lapte pentru a transforma amestecul intr-o pasta usor de folosit. Incalzeste pentru cateva secunde in cuptorul cu microunde, apoi foloseste gelul.

Laptele, mierea si faina de ovaz
contin substante hidratante. Faina de ovaz este si un bun exfoliant, daca o masezi delicat pe tot corpul. Poti inlocui faina de ovaz cu taratele de grau, care au un efect benefic asupra pielii, indepartand celulele moarte si adaugand un plus de elasticitate pielii.

Malaiul este un exfoliant ideal, ce poate fi folosit in timpul unei bai de infrumusetare. Amesteca o jumatate de ceasca cu malai cu o lingura de miere. Ia cate putin din acest exfoliant si maseaza-ti corpul. Insista asupra zonelor cu piele uscata, precum coatele, genunchii si calcaiele.

Uleiul de masline era folosit de romani pentru masajul care avea loc adesea inaintea baii, iar in ritualurile marocane de infrumusetare, uleiul se adauga direct in apa de baie. Toarna doua linguri de ulei de masline in apa, iar inainte de a intra in cada, maseaza zonele uscate cu ulei, ne sfatuiesc specialistii greenmama.com. In acest mod, pielea uscata se va inmuia, iar celulele moarte vor fi mai usor indepartate.

Baia cu lapte si miere este una clasica, dar pe cat de renumita, pe atat de binefacatoare. Pentru ca putine dintre noi isi permit sa umple cada numai cu lapte si miere, asa cum se spune ca obisnuia Cleopatra, poti adauga in apa de baie un litru de lapte si o cana cu miere.

Petalele de trandafir
sunt adaugate adesea intregi in apa de baie, dar pentru ca ingredientele din petale sa se elibereze in apa, este necesar sa le zdrobesti si sa adaugi pasta rezultata in apa. Ideal este sa folosesti petalele unor trandafiri de gradina si sa eviti trandafirii din comert, care sunt tratati cu diverse substante pentru a rezista o perioada cat mai lunga de timp.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro