Se prepară uşor şi sunt recomandaţi pentru masa de seară. Ai nevoie de ardei, roşii, dovlecei şi câteva fire de verdeaţă, iar în maxim o jumătate de oră este gata pregătită masa.
Se prepară uşor şi sunt recomandaţi pentru masa de seară. Ai nevoie de ardei, roşii, dovlecei şi câteva fire de verdeaţă, iar în maxim o jumătate de oră este gata pregătită masa.
Ingrediente pentru două persoane:
- 4 ardei graşi de mărime potrivită;
- 6 roşii de mărime medie;
- 2 cepe de mărime medie;
- 1 dovlecel potrivit ca mărime;
- 1 legătură de mărar;
- 1 legătură de pătrunjel;
- câteva fire de coriandru;
- ulei de măsline;
- sare;
- piper;
- 1 ardei iute.
Mod de preparare:
1. Ceapa si dovlecelul se taie mărunt şi se pun la călit în puţin ulei de măsline, cu sare, piper, ardei iute si 2-3 frunze de dafin. 2. Roşiile se înţeapă cu un cuţit şi se pun într-o oală cu apă fierbinte pentru trei minute. În felul acesta se vor decoji foarte repede, fără niciun efort. Apoi se scot, se curăţă de pieliţă, se taie mărunt şi se adaugă peste ceapă şi dovlecel. Se lasă câteva minute la fiert sau până când zeama de la roşii începe să scadă. Înainte de a se lua de pe foc, se adaugă mărarul, pătrunjelul şi coriandrul şi se amestecă timp de un minut.
3. Ardeii se spală, se taie capacul de sus şi se scot cotoarele. Se scutură de seminţe şi se umplu cu legumele care, în prealabil, au fost lăsate zece minute să se răcească. Se poate servi cu iaurt sau cu smântână mai slabă.
4. Dacă preferi ardeii copţi, poţi să-i introduci la cuptor 15 minute.
Poftă bună!