3. Mască purificatoare cu iaurt grecesc şi miere
Iaurtul grecesc este un foarte bun ingredient pentru catifelarea şi purificarea pielii. Acesta conţine acid lactic din plin, compus prezent în multe formule chimice de peeling. Te scapă rapid de iritaţii, inflamaţii, pete şi excesul de sebum, având şi un efect tonifiant şi revigorant.
Tot ce trebuie să faci este să combini o cană de iaurt grecesc cu 2-3 picături de ulei de măsline si o lingură de miere. Aplică masca pe ten, las-o să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte-te şi tamponează faţa cu un prosop moale. Poţi repeta tratamentul chiar şi de 2-3 pe săptămână!
4. Mască din sâmburi de măsline verzi
Dacă până acum îi aruncai fără reţinere, află că sâmburii de măsline verzi pot face minuni pentru prospeţimea chipului tău. Când îi transformi în granule fine cu ajutorul râşniţei, devin cei mai puternici agenţi de exfoliere, care îţi curăţă porii în profunzime, reglează producţia de sebum şi previn apariţia coşurilor şi a punctelor negre.
După ce îi procesezi, amestecă sâmburii mărunţiti cu ulei de măsline, miere, albuş de ou sau cu o loţiune obişnuită de curăţare şi masează-ţi uşor pielea cu această mască naturală. Folosit o dată pe săptămână, tratamentul îşi menţine chipul mereu proaspăt.
5. Tratament facial cu ceai verde
Ceaiul verde abundă în compuşi cu efect antiinflamator, care te scapă de aspectul pufos al feţei, pungile de sub ochi şi excesul de sebum. Pur şi simplu răceşte la frigider pliculeţele de ceai folosite si tamponează-ţi tenul cu ele (o poţi face în fiecare seară înainte de culcare).