Crema de mâini: Învaţă cum să alegi una potrivită pentru pielea ta
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / De Iulia Anghel, 11.11.2012

Alegerea cosmeticelor poate fi de multe ori dificilă, când oferta este uriaşă, iar fiecare produs se laudă cu cele mai bune efecte. Află cum să alegi o cremă de mâini eficientă, care să-ţi hidrateze pielea cât mai bine şi să-ţi menţină pielea catifelată.

Deoarece mâinile pot fi prezenta uneori primele semne de îmbătrânire, îngrijirea lor corectă nu poate începe niciodată prea devreme. Crema de mâini este elementul central al îngrijirii mâinilor tale, de aceea este important să o alegi corect, pentru cea mai mare eficienţă.


Diferenţele între tipurile de cremă de mâini

Cele trei tipuri de cremă de mâini, pentru piele uscată, normală şi grasă, sunt elementul cel mai important de care să ţii cont atunci când alegi cosmeticele. Crema pentru piele uscată include un emolient mai puternic, în timp de cea pentru piele grasă nu conţine aproape deloc uleiuri.

Poţi crede că obţii o hidratare mai bună cu o cremă mai grasă decât ai nevoie, dar nu este recomandată pentru folosirea zilnică. Dacă nu este absorbită rapid de piele, crema de mâini devine un mediu bun pentru înmulţirea agenţilor patogeni, iar când integritatea pielii este afectată, chiar şi de către o pieliţă ruptă, riscul unei infecţii poate fi mai mare.


Ingredientele cele mai bune pentru hidratare


În lista de ingrediente dintr-o cremă de mâini, cele mai importante sunt cele care asigură hidratarea pielii: uleiul de jojoba, uleiul de seminţe de strugure, uleiul de avocado şi chiar ulei de măsline. Uleiul de avocado are însă efectul cel mai puternic şi în hidratarea cuticulelor, oferind astfel o îngrijire cât mai eficientă.

Siliconul este cel mai important ingredient pentru femeile ale căror mâini vin în contact regulat cu detergenţi şi alte produse de curăţare de uz casnic. Formează un strat protector şi protejează bine pielea de efectele compuşilor chimici nocivi.


SPF pentru crema de mâini


Protecţia împotriva radiaţiilor solare îţi asigură elasticitatea pielii pe termen lung. Investeşte într-o cremă cu SPF ridicat mai ales pe timpul verii sau dacă petreci mult timp în exterior în orice anotimp.

Antioxidanţi pentru piele tânără


Combaterea îmbătrânirii pielii este asigurată de antioxidanţi, care pot preveni deteriorarea pielii la nivel celular. Caută o cremă care conţine fie vitaminele A, C şi E, fie ceai verde, fie enzime ca cele din SOD (superoxide dismutase).


Când alegi o cremă neparfumată


Pielea foarte sensibilă poate fi iritată uşor de unele substanţe chimice din crema de mâini. Compuşii ce asigură parfumul sunt elementul iritant de cele mai multe ori în cazul cremei de mâini. Poţi alege însă o cremă neparfumată indiferent de tipul de piele, pentru un plus de siguranţă.

Cum foloseşti corect crema de mâini

Dacă nu ai avut nicio reacţie adversă la prima aplicare a cremei de mâini, este important să o foloseşti regulat pentru a te bucura de efectele ei. Aplică pe mâini crema hidratantă cel puţin o dată pe zi, iar după câteva săptămâni sau chiar o lună vei putea observa cu adevărat care sunt efectele ei asupra pielii tale.

Încearcă să nu foloseşti intermitent mai multe tipuri de creme. Alege-o pe cea potrivită pentru tine, în funcţie de ingrediente, tipul pielii şi efectele dorite. Las-o apoi să acţioneze fără interacţiuni cu alte cosmetice, înainte să decizi dacă eşti mulţumită de ea sau nu.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro