Cele mai eficiente metode de a te bronza fără soare
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 02.05.2013

Bronzul natural poate fi extrem de estetic, dar în acelaşi timp îmbătrâneşte pielea prematur. Dacă vrei să renunţi la orele petrecute pe şezlong, la pisicină sau pe plajă, familiarizează-te mai bine cu cele mai eficiente metode de a te bronza fără soare.

Dermatologii recomandă folosirea zilnică a produselor cosmetice cu SPF pentru a proteja pielea de radiațiile ultraviolete, UBA și UVB. Dacă te-ai hotărât să-ți protejezi pielea de expunerea la soare, dar vrei un bronz frumos, iată cele mai eficiente metode de a te bronza fără soare.


Bronzarea la solar

Solarul reprezintă o alternativă mai puțin periculoasă la radiațiile solare, dar nu este cu mult mai sigur. Riscul de cancer la piele este similar și în cazul bronzării naturale la soare și în cazul folosirii cabinelor de bronz de la solar.

Dacă decizi să folosești această metodă, asigură-te că mergi chiar mai rar decât recomandă salonul cosmetic. Utilizează întotdeauna ochelarii de protecție și folosește chiar și creme cu SPF mic pentru a oferi pielii tale un grad suplimentar de protecție.


Există și creme speciale care se utilizează înainte de solar pentru bronzare profundă și această metodă este cea mai eficientă pentru un bronz în care nu te expui la soare, dar pielea poate îmbătrâni pe termen lung la fel de puternic ca în urma bronzării naturale, la soare.

Bronzarea organică

O soluție bună ale cărei efecte durează mai puțin, dar care are și riscuri mult mai mici este bronzarea organică, tratament disponibil în unele saloane de înfrumusețare.

Cele mai multe soluții pentru bronzarea organică sunt bazate pe DHA, un ketozahăr care aderă la suprafața pielii după ce este pulverizat de un aparat cu turbina HVLP. Ingredientele organice din soluțiile de bronzat profesionale pot conține și alte ingrediente care sunt benefice pielii, de la antioxidanți până la uleiuri esențiale.

Bronzarea organică are însă și câteva dezavantaje: funcționează la potențialul maxim doar atunci când este efectuată după o exfoliere cât mai bună, iar după aplicare, dușul este interzis timp de 10-12 ore.


Substanța poate păta hainele deschise la culoare deoarece umezeala pielii încurajează transferul pigmenților pe materiale textile, iar exfolierea nu mai este recomandată după un astfel de bronz care poate dura câteva săptămâni.

Produse autobronzante

Aplicate la salon, dar disponibile și pentru acasă, produsele autobronzante pot oferi rezultate la fel de bune ca bronzarea organică, dacă aplicarea este corectă. Pudrele și spray-urile pentru bronz artificial sunt printre cele mai apreciate soluții, în timp ce gelurile autobronzante necesită mai multă experiență la aplicare pentru a crea o nuanță omogenă pe piele.

De la loțiuni și până la pudre, toate cosmeticele de tip autobronzant conțin același DHA folosit și în bronzarea organică cu turbină. Dacă te-ai decis să le încerci, optează mai întâi pentru un produs din gama producătorului preferat de cosmetice și urmează instrucțiunile de pe ambalaj pentru rezultate bune. Un sfat util când le utilizezi este să le aplici pe corp cu mânuși și să "bronzezi" mâinile abia la sfârșit.

Nu uita că nici bronzarea organică nici produsele autobronzante nu oferă o protecție împotriva radiațiilor ultraviolete, motiv pentru care se recomandă folosirea unor cosmetice cu SPF potrivit înainte de expunerea la soare.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro